RVV zet koers voort in Boskoop

Op woensdagavond 18 december mochten de dames van RVV afreizen naar Boskoop voor de inhaalwedstrijd tegen Timios. Met Skyradio Christmas aan in de auto waren de meiden al goed in de stemming. In Boskoop troffen zij oude bekende Lune van Bezooijen. Zij heeft vorig jaar de overstap gemaakt naar het jonge team van Timios.

De dames van RVV begonnen de wedstrijd sterk en hadden duidelijk controle over de wedstrijd. Spelverdeelster Nathalie van Duijvenboden wist de aanvallers goed te bedienen. De dames uit Katwijk trakteerden het meegereisde publiek op solide en mooi volleybal. Timios had duidelijk moeite om te pass onder controle te krijgen en te scoren. En met een winst van 12-25 was de toon voor de wedstrijd stevig gezet.

Nathalie wist alle aanvalsposities goed te ‘bedienen’ van pasklare setups, die door de aanvallers soms spectaculair mooi werden afgemaaktIn de tweede set bleven de dames van RVV sterk. Libero Esli van Ingen liet ook in deze set goed van zich horen en wist de pass te verzorgen, waardoor in deze set ook de middenspeelsters meer aan bod kwamen. Door het lange blok aan de kant van Timios moesten Floortje van Duijn en Jitske Kromdijk slim en tactisch spelen, wat ook weer voor de nodige punten zorgde. Heel even verslapte de aandacht en wist Timios een serie punten te pakken. Maar door een sterke serviceserie van Anneleen van Dijk liep RVV toch weet uit en was ook de tweede set voor RVV met 17-25.

In de derde set geven de dames van RVV Timios te veel ruimte. En daar werd door de dames uit Boskoop/Waddinxveen dankbaar gebruik van gemaakt. Na een time-out van coach Ronald Verheij stond RVV gelukkig weer op scherp. Isa van Schie wist op de diagonaalpositie rake ballen aan het net, maar ook achter de driemeterlijn te slaan. En zo wist RVV weer uit te lopen, door goed spel en concentratie werd de set met 19-25 uitgemaakt. En dan.. een 0-3 overwinning was al in de pocket, maar het was zaak om die laatste set ook te pakken om het verschil tussen RVV en de andere concurrenten nóg groter te maken. Maar Timios was niet bereid om aan dat droomscenario mee te werken, stond ook op scherp en begon deze set sterk. Individuele foutjes namen de overhand aan de zijde van RVV. Weer een time-out bracht de benodigde extra’s en het spel werd weer beter. Helaas had Timios te veel ruimte gekregen en zij wisten deze set met 25-21 af te maken. Maar: ondanks het verlies van de laatste set was het een een mooie 1-3 overwinning. We kijken terug op een mooie en sterke eerste helft van het seizoen. Voor de reguliere competitie zijn we op zaterdag 11 januari om 15.00 uur terug, we spelen dan thuis tegen GGV.

Voor wat betreft de bekercompetitie sluiten wij de eerste helft van het seizoen af op vrijdag 20 december om 19.00 uur in Hoofddorp tegen VCH.
 
Dames 1 wenst u fijne kerstdagen en een sportief 2020!

Reactie niet mogelijk.