Header
---
---
---

Beste RVV'ers,

Met een daverend slotfeest is het volleybalseizoen 2015-2016 afgesloten. Chapeau voor alle vrijwilligers die dit feest hebben georganiseerd. Het laat weer eens zien dat iedereen z'n steentje wil bijdragen. Sportief is het een geslaagd seizoen geweest, natuurlijk is het jammer dat heren 1 nipt de boot voor p/d heeft gemist maar de toeschouwers kregen wél regelmatig een aantrekkelijke pot volleybal voorgeschoteld.

Dames 1 en 2, beiden uitkomend in de eerste klasse waren dit seizoen telkens een puzzel om voldoende meiden voor hun wedstrijd op de been te krijgen. De inzet van Marit, Lisa, Jessie, Sara en de beide Isa's was daarbij onontbeerlijk. Ik noem ze met name want dankzij hun bereidwilligheid om soms twee wedstrijden op een avond of drie in het weekend te spelen konden zij vaak net het verschil maken. Dat gold ook voor de meiden van Dames 2 die altijd weer bereid waren de helpende hand aan Dames 1 te bieden.

Ik voorspel nu al dat het 'a hell of a job' wordt om de teams voor volgend seizoen samen te stellen. Eén van de uitgangspunten is in ieder geval het piramide-model bij de vrouwen na te streven en de aansluiting van heren 2 met heren 1 te bevorderen. Dames 3 heeft qua veldbezetting geen seizoen achter de rug om vrolijk van te worden, dat moet en zal volgend seizoen beter gaan. Desondanks was voor mij als gelegenheidscoach de 4-0 winst uit bij Leython Ds 4 van dames 3 wel een van de hoogtepuntjes van het seizoen. De belangrijkste vraag is echter wel of dames 4 volgend seizoen de stijgende lijn weet voort te zetten.

Veel leden zijn deze zomer terug te vinden in het beachvolleybalcircuit maar ook het Pater Buis volleybaltoernooi gaat eerdaags van start. RVV doet mee met drie mixteams in een dubbele competitie. Voor het Pater Buis toernooi is deelname van RVV van onschatbare waarde voor het promoten van het volleybalspelletje, want goed voorbeeld doet volgen.  

Voor dit moment heel veel dank aan alle vrijwilligers die de vereniging staande weten te houden en er niet het bijltje bij neergooien. Er wordt soms onevenredig veel tijd van je gevraagd maar je kunt ook zien wat het oplevert. De trainers, de assistenten en de ouder(s) die betrokken zijn bij de jeugdopleiding van RVV weten daar bijvoorbeeld van mee te praten. Tal van jeugdige talenten worden momenteel klaargestoomd om de stap naar de senioren te kunnen maken en dat geeft energie.

Tot slot het verzoek om deze zomer ook eens om je heen te kijken of er (oude) volleybalmaatjes zijn te porren om (weer) een balletje bij RVV te komen slaan. Dat geeft de vereniging wat meer body en uitstraling.

Namens het bestuur een aangenaam zomerreces toegewenst.

Bart van Kruistum

---
---
---
---