Afgetekende winst RVV H1 op Timios H2 (4-0)

KATWIJK – Heel veel inspanning kostte het RVV H1 zaterdag niet om Timios H2 voor de tweede keer dit seizoen puntloos te laten. In de Boorsmazaal wonnen de Katwijkers afgetekend met 4-0.

In de heenwedstrijd bleek RVV al een maatje te groot voor de promovendus, in Waddinxveen kreeg Timios met 0-4 klop. Voor de gasten het goed en wel in de gaten hadden, was de eerste set al voor RVV (25-13). Voldoende servicedruk, een redelijke blokkering en veel meer aanvalspower dan Timios bleken meer dan genoeg. Al was het in de beginfase wel even schrikken, toen Jelle scoorde, maar een blokkeerder hem onder het net door raakte. Gelukkig viel de schade mee en kon hij verder spelen.

Het verhaal van de eerste set was de andere drie sets eigenlijk niet anders. Als de thuisclub al in de problemen leek te komen, dan lag dat meer aan persoonlijke fouten aan eigen kant dan scores van de fusieclub uit Waddinxveen/Boskoop. Door de constante middendreiging van Ken en Jeroen speelde Ron regelmatig een buitenaanvaller volledig vrij.

Alleen serverend kon Timios af en toe druk uitoefenen op de passing van RVV, maar verder dan twee of drie punten kwam het nooit. Bovendien hadden de Katwijkse volleyballers in veel gevallen al een dusdanige marge opgebouwd, dat de servicedruk niet al te veel schade opleverde.

En dus had RVV een eenvoudige avond. Na ook de tweede set overtuigend gewonnen te hebben (25-17), probeerde Timios uit alle macht RVV te ontregelen in de derde set, die voor wat betreft het scoreverloop ook de spannendste bleek. De middenaanvallers van Timios scoorden hun ballen, waardoor de gasten de schade lange tijd beperkt hielden. In de slotfase leek het bij 23-19 nog even spannend te worden, maar enkele rake klappen van Jelle en Gert later was de set gewoon voor RVV (25-19).

Het beeld van de wedstrijd veranderde ook in de laatste set niet. RVV heerste op alle fronten, nam al snel weer een ruime voorsprong en mocht na de 25-17 een 4-0-overwinning bijschrijven.

Komende vrijdag speelt RVV H1 uit tegen de nummer laatst van de 1e klasse, Kratos '08 H3. De wedstrijd in het Delftse Tanthof begint om 19.30 uur.

Reactie niet mogelijk.