Aspasia H2 krijgt volleyballes van Heren 1

De Boorsmazaal bleek ook voor Aspasia H2 afgelopen zaterdag een onneembare vesting. Heren 1 gaf de bezoekers bij vlagen volleyballes (4-0).
 

En dat was lekker na het debacle van een week eerder in Zoetermeer. Het team draaide weer als een geoliede machine en vooral de service bleek wel degelijk een wapen te zijn. Exemplarisch was de eerste servicebeurt van Jeroen. Tegen de tijd dat Aspasia eindelijk weer eens de bal bij RVV op de grond kreeg, stond het 8-1 en was het verschil gemaakt. Dat niveau zette H1 de hele set door, waarbij vooral de gretigheid binnen het team opviel. De mannen van Bart lieten duidelijk merken dat de slechte vertoning bij Zovoc wat hen betreft een incident was.

Toen de stofwolken van de eerste set waren opgetrokken, stond het 25-7 (!) en was de toon gezet. Hoewel Bart wel moest ingrijpen met een vroege time-out in de tweede set, toen er te veel eigen fouten achter elkaar werden gemaakt en Aspasia zowaar even op voorsprong stond. De boodschap werd echter goed opgepikt, de heren maakte nauwelijks nog fouten en had al snel weer een geruststellende voorsprong te pakken. Diagonaal Ard gaf daarbij serverend de hele wedstrijd het goede voorbeeld, zijn service bleek de passing van Aspasia veelal te machtig. Aan het net waren de middendreiging en scores van Ken en Jeroen als vanouds, waardoor Ron zijn buitenaanvallers Gert, Erik en Ard regelmatig voor één blokkeerder manoeuvreerde, of zelf helemaal vrij. Met 25-17 was ook de tweede set een eenvoudige prooi voor RVV.

Dat veranderde in de derde set, waarin Aspasia wat meer van zich deed spreken. Tot 18-17 was het een echte wedstrijd, eigenlijk het enige deel van de wedstrijd waarin dit het geval was. Jelle was inmiddels de half geblesseerde, maar makkelijk scorende Erik komen vervangen en hij scoorde zijn balletjes. Ken gaf deze set met zijn scores op het midden echter de doorslag. De blokkering van Aspasia had geen moment vat op de uitblinker en zijn scores en blokkering bezorgden de thuisclub de benodigde voorsprong. En boven de 20 was Heren 1 weer heer en meester in eigen huis (25-21).

De wedstrijd was daarmee gewonnen en de vierde set bleek in alle opzichten een formaliteit. Aspasia had sowieso al onbegrijpelijk veel aan te merken op de uitstekend leidende scheidsrechter, in de vierde set probeerden de gasten uit Koudekerk aan de Rijn het tot een soort kunst te verheffen door bijna iedere beslissing aan te vechten. Dom natuurlijk, aangezien dat de beste manier is om een scheidsrechter tegen je te krijgen.

RVV gaf via Ard het enige juiste antwoord, hij snoerde de gasten de mond met een magistrale serviceserie. Aan het eind van de set was het gat tussen beide teams enorm en mocht jeugdspeler Lex bij 23-11 nog even invallen van Bart. Waarbij het talent echt een kind van zijn vader bleek door keurig via het blok nog een balletje te scoren. Een passend eind van de wedstrijd, die dat zelden echt werd (25-14).

Komende vrijdag gaat RVV H1 op burenbezoek in Oegstgeest. In sporthal De Cuyl is om 21.15 uur VCO H1 de tegenstander.

Reactie niet mogelijk.