Bart van Kruistum nieuwe voorzitter RVV

RVV heeft in Bart van Kruistum een nieuwe voorzitter gevonden. De Algemene Ledenvergadering stemde woensdag 5 februari unaniem in met zijn benoeming. Bart volgt Aad Kraaij op, die de voorzittershamer sinds 2000 in handen had. Onder zijn leiding vond RVV in de Boorsmazaal eindelijk een eigen thuishonk.

In zijn kielzog verzamelde de nieuwe voorzitter – op penningmeester Marco Smeenk na – met Marijke van Schie (secretaris), Miriam van Duijn (wedstrijdsecretariaat), Gert Klok (public relations), Kees van Delft (recreanten) en Nardie Klinkenberg (jeugd) een compleet nieuw team bestuursleden om zich heen. Bart brengt een karrenvracht aan bestuurlijke ervaring met zich mee. Hij was ruim elf jaar CDA-raadslid in Katwijk, waarvan vijf jaar fractievoorzitter. Bovendien was hij van 1989 tot 2000 ook al voorzitter van onze vereniging.

Met het beoogde nieuwe bestuur is de afgelopen periode een nieuwe koers voor de volleybalclub uitgestippeld. Het accent ligt daarbij vooral op de jeugd. We hebben een groeiende jeugdafdeling en het bestuur wil hier verder op inspringen door nieuwe activiteiten te ontplooien en te investeren in de jeugdtrainers. De B-jeugd onder leiding van trainer/coach Ard is een lichtend voorbeeld van het volleybaltalent dat bij RVV actief is. De talenten (zowel jongens als meisjes) speelden dit weekend in de halve finales van de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen (helaas plaatsten ze zich niet voor de finales) en komen in de competitie uit op het hoogste niveau in hun leeftijdscategorie. Sommige van hen trainen al wekelijks mee bij Dames 1 en Heren 1. Ook bij de mini’s kwam overigens een RVV-team in actie, zij kwamen net als JB1 tekort voor een plekje in de finales.

Iedere sportclub vaart wel bij goed presterende eerste teams, dit ziet het bestuur uiteraard graag gecontinueerd, mede door een goede doorstroming vanuit de jeugdafdeling. Bart is naast voorzitter ook trainer/coach van de herenselectie, waarmee hij vorig jaar kampioen werd en dit seizoen keurig meedraait in de middenmoot van de Promotieklasse. Het eerste damesteam is nog in opbouw en handhaaft zich vooralsnog goed in de 1e klasse.

Ook het aantal recreanten bij onze vereniging zit flink in de lift en het bestuur gaat zich ervoor inzetten dat die stijgende lijn zich doorzet. Het bestuur vindt het daarbij verheugend om te zien dat een aantal recreanten volgend seizoen de overstap wil maken naar de reguliere competitie.

Reactie niet mogelijk.