Bekeravontuur ten einde voor H1

Heren 1 is in de kwartfinale van de regionale beker uitgeschakeld. In een draak van een wedstrijd was Liusna H1 met 3-2 te sterk.

Tam, slap, apathisch, allemaal kwalificaties die gisteren in Lisse van toepassing waren op RVV tijdens grote delen van de bekerstrijd in sporthal Ter Specke. Het leek wel alsof de mannen er totaal geen zin in hadden. Daarbij werden veel individuele fouten gemaakt en dan heeft ons vlaggenschip het tegen iedere ploeg lastig. Pas toen de achterstand te groot was, ging H1 ook volleyballen. Te laat voor winst in de eerste set (25-21).

In de tweede set maakten onze heren meteen duidelijk wie van de beide teams normaal gesproken twee klassen beter is. Door veel servicedruk werd de ruime voorsprong (10-18) zonder veel moeite omgezet in setwinst (19-25). In de derde set vervielen de mannen van Bart weer in het euvel van de eerste set. Slap spel en veel eigen fouten zorgden voor 20-15, maar de heren bleken dit keer niet van plan de set zomaar uit handen te geven. Liusna moest lijdzaam toezien dat H1 als eerste op setpoint kwam (23-24).

De set  uitmaken bleek echter lastig, zeker omdat de thuisclub op het cruciale moment wel erg geholpen door de verder overigens prima leidende scheidsrechter. Voor technische fouten werd namelijk (heel consequent, dat dan weer wel…) niet gefloten, al had Liusna daar deze wedstrijd verreweg het meeste profijt van. Zo ook op setpoint, toen de scheids tot twee keer toe weigerde te fluiten bij een belabberde bovenhandse bal, waarna Liusna de rally won. Twee persoonlijke fouten later keek RVV tegen een 2-1-achterstand aan (26-24).

Ook in de gewonnen vierde set was het volleybal niet om over naar huis te schrijven, maar desondanks was de set een simpele prooi voor RVV (20-25). Hoogtepunt was een geweldige bal door het midden van Jeroen, die hij tegendraads rond de drie meter spijkerde. Maar aangezien er 'mensen voor stonden' (aldus de man met de fluit) ging het feest niet door. Een verklaring die nog zeker twee keer werd gebruikt bij twee dreunen van Martin (tja, ze waren ook maar een meter in).

Het tekende in ieder geval de veerkracht van het team van Bart omdat de koppies niet gingen hangen, want een vijfde set moest de beslissing brengen. Daarin gebeurde dat helaas weer wel en keek RVV meteen weer tegen een kleine achterstand aan. Met bij vlagen RVV-onwaardig spel werd het Liusna ook niet heel lastig meer gemaakt (15-11).

 Volgende week zaterdag krijgen onze heren hun kans om revanche te nemen, vooral ook op zichzelf. Dan komt Liusna op bezoek in Katwijk. De wedstrijd in de Boorsmazaal begint om 17.00 uur. Met een scheids die wel let op techniek, dus onze gasten uit Lisse zijn gewaarschuwd. 😉

Reactie niet mogelijk.