D-jeugd en C-jeugd niet door naar finales Asics Open

HOUTEN/WOERDEN – Afgelopen zaterdag hebben twee gelegenheidsteams van RVV hard gestreden voor een plaats in de finales van de Asics Open, de Nederlands Kampioenschappen met open inschrijving. Deze dag resulteerde helaas niet in twee finalisten: beide teams gingen zonder finaleplaats naar huis.

Meisjes D had een zware dag. Tegenstanders als Krekkers (Mariaparochie), Dynamo Apeldoorn en Voleco (Ouderkerk a/d IJssel) waren écht beter. Er moest hard gewerkt worden om puntjes bij elkaar te sprokkelen. Dit resulteerde helaas niet in een plaats in de kruisfinales. Geen schande, met al dat geweld aan de overkant. De D-jeugd kan met opgeheven hoofd terugkijken op een mooie ervaring. Dat smaakt naar meer volgende editie!

Bij de Jongens C een ander verhaal: met een tweede of derde plaats in de poule werden er kruiswedstrijden gespeeld voor een plaatsje in de finales. RVV hield zich mooi staande tegen Sliedrecht Sport, 27-25, 24-26. Ook de wedstrijden tegen VollinGo en VC Limac eindigden in een gelijkspel. De Katwijkse brigade ontmoette wederom Keistad uit Amersfoort in de kruisfinales. Tijdens de voorrondes resuteerde dit nog in een 2-0. Deze keer kon RVV met een 9-4 voorsprong alsnog geen grip krijgen in de allesbeslissende derde set. Het ging uiteindelijk gefrustreerd met 11-15 verlies de kleedkamers in.

Geen schande voor beide teams: door de halve finales te bereiken kan RVV zich meten met de beste verenigingen van Nederland. De meisjes D mogen zich scharen bij de beste 32 teams van Nederland, de jongens C bij de beste 16.

RVV is trots op de prestaties van deze jeugdleden en hopen in de komende edities op nog mooier resultaten!

Reactie niet mogelijk.