Dames 1 geeft Aspasia geen schijn van kans (4-0)

Gezien de stand op de ranglijst was het afgelopen vrijdag in de Boorsmazaal een verwachte overwinning van Dames 1 op nummer laatst Aspasia D1. De vijf punten waren er niet minder lekker om en bovendien staan onze meiden nu in de top vijf van de 1e klasse.

RVV begon enthousiast aan de wedstrijd en kreeg van coach Ard de opdracht om vrijuit te spelen. De wedstrijd werd begonnen met Miriam en Joan op de buiten, Hannah en Nathalie op de midden, Arina op de diagonaal, Willy als spelverdeler en Denise was de libero. Arina scoorde veel ballen en Aspasia maakte veel fouten, waardoor RVV snel uit kon lopen en Aspasia nog maar weinig punten gunde (25-11).

Ard gaf bij aanvang van de tweede set aan dat hij graag set-ups met meer tempo zag. Dit moest er voor zorgen dat D1 niet mee ging in het trage spel van Aspasia. Hannah en Nathalie wisten in deze set goed te scoren op het midden en Arina was als vanouds doeltreffend vanachter de drie meter. Willy werd gewisseld voor Jessie, zij pakte het spel zoals altijd goed op en D1 won de tweede set met 25-15.

In de derde set zag de basisopstelling er iets anders uit. Joan werd gewisseld voor Marielle en Jessie startte als spelverdeler. De stand liep in het begin van de derde set gelijk op. Marielle kreeg last van haar schouder en werd gewisseld voor Joan. Miriam en Arina waren met name de scorende meiden in deze set. Nathalie werd gewisseld voor Danielle, zij zorgde voor een goed blok op de midden. Door een goede servicedruk liep D1 uiteindelijk weg bij Aspasia (25-17).

Ook in de vierde set gooide Ard de opstelling iets om. Marielle ging het weer proberen op de buiten en Joan schoof door naar de diagonaal. Willy kwam in de vierde set weer terug in het spel. RVV begon wat zwak aan de vierde set, de dames dachten dat ze er al waren. Dankzij de veel scorende middenaanval en prima service won D1 ook de laatste set (25-20).

Komende zaterdag staat een tegenstander van een heel ander kaliber op het programma voor de dames. Ze treden dan in Delft aan tegen de reserves van Delta, dit team staat slechts drie punten achter op RVV. De wedstrijd in sporthal Kerkpolder begint om 17.30 uur.

Reactie niet mogelijk.