Dames 1 geeft wedstrijd uit handen tegen SKC

Dames 1 nam het afgelopen vrijdag in de eigen Boorsmazaal op tegen het SKC van oud-RVV-trainer Martin Broere. De dames waren gebrand op de winst en kwamen op een 2-0-voorsprong, maar gaven de wedstrijd toch nog uit handen.

De eerste set startte coach Ard met buitenaanvallers Denise en Mariëlle, op midden Nathalie en Danielle, diagonaal Joan, spelverdeler Willy en libero Miriam. Mede dankzij een prima servicedruk kon SKC het midden niet vinden, waardoor de Leidse dames nauwelijks scoorden. RVV won de eerste set gemakkelijk met 25-12.

Onze dames startten de tweede set werd op dezelfde wijze als de eerste, alleen kwam SKC iets meer in het spel voor. Denise werd halverwege de set gewisseld voor Arina, ze viel met een snoeiharde aanval goed in. Ook Mariëlle zorgde voor veel punten in de aanval. Mede daarom was ook de tweede set een prooi voor Dames 1 (25-20).

Met Arina in de basis en Mariëlle als passer-loper kreeg RVV het vanaf de derde set een stuk lastiger. SKC draaide inmiddels op volle toeren en het spelniveau van onze dames zakte juist weg. Door een goede servicedruk van SKC kwam de passing bij RVV niet meer goed aan, waardoor er te weinig werd gescoord. De set ging verloren met 18-25.

De vierde set startte RVV weer zoals in de succesvolle eerste twee sets. SKC wist het midden echter steeds meer te vinden, wat zorgde voor onrust bij RVV. Joan werd gewisseld voor Lisa, zij viel prima in en bleek met haar linkshandige aanval moeilijk af te stoppen. De set bleef tot het eind heel spannend. Omdat er meer blokkering nodig was, werd Joan aan het eind van de set weer terug gewisseld. Ook Arina werd weer in het veld gebracht om een rondje bij het net aan te vallen. Helaas zorgde dit alles niet voor de winst. De vierde set werd nipt verloren met 23-25.

Onze dames wilden deze wedstrijd echter heel graag winnen en begonnen geconcentreerd aan de vijfde en beslissende set, die ook weer gelijk opging. De passing stokte echter, waarna Nathalie even gewisseld werd voor Aimee. Ook werd Willy vervangen voor Arina. Mariëlle zorgde voor een paar scorende ballen, maar het leidde helaas niet tot een overwinning. Ook de laatste set ging met het kleinst mogelijke verschil naar SKC (13-15).

Komende vrijdag 1 november speelt Dames 1 uit bij Timios Dames 2. De wedstrijd in sporthal De Plataan in Boskoop begint om 19.30 uur.

Reactie niet mogelijk.