Dames 1 kan het niet bolwerken tegen Punch

Afgelopen vrijdagavond nam dames 1 het op tegen koploper Punch D1. Het team uit Delft heeft dit seizoen nog geen set verloren, hier wilden onze meiden graag verandering in brengen.

Vol goede moed begon D1 met inspelen en inslaan. Tijdens het inslaan kreeg Willy een bal hard tegen haar hoofd, gelukkig kon ze wel aan de wedstrijd beginnen. RVV startte met buitenaanvallers Denise en Mariëlle, op midden Nathalie en Danielle, diagonaal Arina, spelverdeler Willy en libero Aimee. Het spel ging gelijk op. Nathalie zorgde voor een goed blok en scoorde veel punten. Mariëlle werd gewisseld voor Miriam om achterin wat rust te brengen in de pass. Eenmaal aan het net kwam Mariëlle weer terug in de wedstrijd. Bij de stand 17-20 werd Denise de gewisseld voor Joan. Helaas liep Punch op dat moment verder weg bij RVV. De eerste set werd verloren met 20-25.

Ondanks het verlies voelde D1 zich niet kansloos in deze wedstrijd en vol goede moed werd op dezelfde manier als de eerste set aan de tweede set begonnen. Ook deze set kon RVV in het begin goed meekomen. Miriam zorgde voor een goede servicepass. Punch veranderde echter slim de blokkering, waardoor scorende aanvalster Mariëlle er niet meer doorheen kwam. De tweede set werd verloren met 16-25.

Halverwege de derde set werd Willy vervangen door de jonge Jessie. Zenuwachtig kwam ze het veld in, maar pakte het prima op. Het spel verliep op dezelfde manier. Aan het begin van de set kwam RVV goed mee, maar halverwege kwam Punch op stoom. De derde set werd verloren met 15-25.

De laatste set werd op een andere manier begonnen. Miriam en Mariëlle begonnen als buitenaanvallers, Nathalie en Danielle op de midden, Joan als diagonaal en Jessie als spelverdeler. Hannah kwam al snel in de set voor Danielle en was scherp aan het net, maar Punch wist de midden goed te vinden. Coach Ard nam een time-out en gaf aan dat het niet erg is om van een dergelijk sterk team te verliezen, maar dat de meiden wel als team moesten blijven vechten. Ondanks de strijdlust werd ook de laaste set verloren met 17-25.

Veel tijd om na te denken over het verlies heeft RVV D1 niet. Vanavond wacht al weer Spaarnestad dames 5. De wedstrijd in de Beyneshal in Haarlem begint om 19.30 uur.

Reactie niet mogelijk.