Dames 1 laat winst glippen tegen Gemini

Hoewel Dames 1 eigenlijk al veilig was, hadden de Katwijkse meiden vrijdag voor alle zekerheid nog een puntje nodig voor handhaving in de 1e klasse. Het werden er twee, na een sterke wedstrijd tegen nummer twee Gemini Kangeroes D2. En het hadden er eigenlijk drie moeten zijn.

Vol enthousiasme begon RVV aan de wedstrijd. Mariëlle en Miriam startten op de buitenkant, Nathalie en Danielle op het midden, Joan in de diagonaal, Willy als spelverdeler en Denise de Mooij als libero. Vanaf het begin liep de set gelijk op. Willy werd gewisseld voor Arina voor haar goede service, maar onze meiden konden in de slotfase van de set niet doordrukken en verloren met 24-26.

D1 voelde echter dat er punten te pakken waren en coach Ard had geen reden om de opstelling te wijzigen. De passing kwam goed aan en met name Mariëlle wist makkelijk te scoren. Opvallend was ook dat Nathalie zo hoog sprong dat het middenblok van Gemini er niet eens bij kon. Aimee kwam erin voor Mariëlle en deed dat zeer goed. De set werd gewonnen met 25-19 en dames 1 was op dat moment zeker van handhaving!

De derde set ging weer gelijk op. Dames 1 verdedigde fel, maar Gemini ging steeds beter aanvallen. Jessie nam het spelverdelen over en Aimee kwam erin op de buitenkant. De twee zijn teamgenootjes in de jeugd en wisten elkaar goed te vinden. Het was echter niet genoeg voor winst in de derde set (22-25).

De vierde set werd op dezelfde manier begonnen als de derde werd geëindigd. D1 begon sterk en liep ver uit. Aimee scoorde veelvuldig en achterin werd gevochten voor iedere bal. Halverwege de set verloren de dames wat concentratie. Aimee werd gewisseld voor Joan en Miriam kwam erin om rust te brengen in de passing. Hoewel Gemini nog akelig dichtbij kwam, kon de nummer twee de achterstand niet meer inlopen (25-23).

Dames startte de vijfde en beslissende set opnieuw heel sterk en leidde bij de veldwissel met 8-4. Normaal moet dat voldoende zijn voor setwinst, maar Gemini kwam met een serviceserie die onze dames te machtig was. D1 scoorde nog maar 1 punt en leverden de set alsnog in (9-15).

Reactie niet mogelijk.