Dames 1 maatje te groot voor Timios 2

Dames 1 bleek afgelopen vrijdag een maatje te groot voor Timios dames 2. Onze meiden wonnen in Boskoop met 1-3.

De eerste set begon D1 met Mariëlle en Denise op buiten, Hannah en Nathalie op het midden, Willy als spelverdeler, Miriam als diagonaal en Aimee als libero. D1 ging mee in het langzame spel van Timios. Toch wisten onze dames het verschil te maken en wonnen ze de eerste set met 21-25.

De tweede set begon Dames 1 goed en liepen de ze liefst acht punten uit. Hierna verloren de meiden echter de grip op het spel. De servicepass kwam niet meer goed aan, waardoor er niet meer gescoord kon worden. RVV ging ook deze set mee met het langzame spel van Timios. Mariëlle werd gewisseld voor Danielle. Het mocht niet baten, de tweede set werd verloren met 25-22.

Ook derde set werd op dezelfde manier begonnen. Nathalie werd al snel gewisseld voor Danielle, die voor een goede blokkering zorgde. Mariëlle werd gewisseld voor de verlate Joan. Ook de derde set ging gelijk op en bij 24-23 kwam Timios op setpoint. Dames 1 toonde echter veerkracht, scoorde drie punten op rij en trok de belangrijke set alsnog naar zich toe met 24-26.

De vierde set werd anders gestart met Hannah en Danielle op midden, Miriam en Denise op buiten, Willy als spelverdeler en Joan in de diagonaal. D1 had deze laatste set de touwtjes stevig in handen en zorgde zelf voor de punten. Willy ging door haar enkel, gelukkig bleek de blessure mee te vallen en kon zij de wedstrijd uitspelen. De setwinst en daarmee de 1-3-overwinning kwam nooit meer in gevaar (15-25).

Door de overwinning stijgt D1 naar de vierde plaats in de 1e klasse. Komende vrijdag komt de nog ongeslagen koploper Punch D1 op bezoek in de Boorsmazaal. Onze meiden gaan er alles aan doen om de koploper in ieder geval de eerste sets af te snoepen. De wedstrijd begint om 21.30 uur. Alle aanmoedigingen zijn uiteraard welkom!

Reactie niet mogelijk.