Dames 1 niet opgewassen tegen Kalinko

Dames 1 bleken afgelopen vrijdag niet opgewassen tegen Kalinko. In Scheveningen werd kansloos met 4-0 verloren.

Coach Ard stuurde tegen de nummer 3 van de ranglijst niet de vertrouwde namen van de laatste weken het veld in. Joan en Miriam startten dit keer als passer-lopers, Hannah en Nathalie als middenblokkeerders, Arina begon op de diagonaal, Willy als spelverdeler en Denise was de libero. Achterin heerste in de eerste set veel onrust bij onze meiden. Ballen kwamen niet goed aan bij Willy en de eerste set werd ruim verloren met 25-14.

De tweede set werd Miriam gewisseld voor Marielle. Joan en Marielle wisselden daarbij van positie, zodat laatstgenoemde zich meer met de pasing kon bemoeien. Die tactiek wierp zijn vruchten af, want dit keer bleef RVV keurig bij. Door een betere servicedruk maakte D1 het Kalinko in de tweede set erg lastig. Tot aan het eind van de set ging het gelijk op en bleef het spannend. Helaas wisten onze dames deze set net niet te winnen (26-24).

De derde set kwam Danielle op de middenpositie voor Hannah en was Jessie de spelverdeelster. Danielle wist wel hier en daar een goed blok neer te zetten, maar ook deze set was het vooral achterin bij RVV erg onrustig. Onze meiden kregen de servicepass maar niet onder controle en verloren de set dik (25-12).

De vierde set koos Ard voor de opstelling van de goed gespeelde tweede set. Helaas lukte het D1 niet om de spirit terug te vinden en waren de dames simpelweg niet opgewassen tegen de snelle aanval van Kalinko (25-14).

Vanavond staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Nummer 2 Gemini Kangeroes uit Voorschoten komt dan op bezoek in de Boorsmazaal. Officieel heeft dames 1 nog 1 puntje nodig om zich op eigen kracht te .handhaven in de 1e klasse en de dames rekenen daarom op veel publiek. De wedstrijd begint om 21.30 uur.

Reactie niet mogelijk.