Dames 1 onnodig onderuit tegen Leython D3

Na twee weekenden geen wedstrijd gespeeld te hebben, nam Dames 1 het deze week thuis op tegen Leython D3. De Leiderdorpers bezorgden onze meiden een onnodige nederlaag (1-3).

De eerste set begon RVV met Marielle en Miriam op de buiten, Hannah en Danielle op de midden, Willy als spelverdeler en Joan als diagonaal. De setup op de buitenkant van Willy was de eerste set uitstekend en met name Marielle scoorde elke bal. Hannah zat er goed bij met haar blok en de middenaanval van Leython sloeg bijna alle ballen uit. De eerste set was met 25-19 een prooi voor D1.

Coach Ard stuurde dezelfde meiden het veld in voor de tweede set. Leython kwam steeds meer in het spel, terwijl onze dames juist slordiger werden. Een goede servicedruk van de bezoeksters zorgde voor onrust bij D1. Miriam werd gewisseld voor Arina. Zij zorgde voor een paar harde aanvalsballen. Ook werd Hannah gewisseld voor Nathalie. Helaas was de tweede set met 19-25 voor Leython.

Om het gevoel en het spel van de eerste set weer terug te krijgen werd de derde set met de oude opstelling gestart. D1 bleef goed bij, maar wist zich geen raad met de services van Leython. Ballen ketsten weg en ondanks het harde werken van spelverdeler Willy kwamen de meiden maar moeizaam tot scoren. Tel daarbij op dat RVV zelf veel te veel servicefouten maakte en het setverlies (20-25) is verklaard.

De vierde set werd het roer omgegooid. Arina en Miriam startten op de buitenkant, Nathalie en Danielle op de midden, Willy als spelverdeler en Joan in de diagonaal. Ook deze set kreeg D1 de service van Leython maar moeilijk onder controle, waardoor al snel een gaatje kon worden geslagen door de bezoeksters. RVV vocht zich daarna weer knap terug. Nathalie werd gewisseld voor Hannah, die weer een sterk blok neerzette. Het gat bleek echter te groot en ook de laatste set was voor Leython (22-25).

Komende vrijdagavond staat in Noordwijk de burenruzie tegen NOVO D2 op het programma. De wedstrijd in sporthal De Overkant begint om 21.00 uur.

Reactie niet mogelijk.