Dames 1 vecht zich langs rivaal NOVO

Sportteams willen elke wedstrijd winnen, maar sommige clubs versla je net iets liever dan anderen. Dat geldt in het geval van RVV voor de buren van NOVO, daar wil RVV altijd graag van winnen. Juist die wil om te winnen zorgde er uiteindelijk voor dat Dames 1 de rivaal nipt versloeg (3-2).

De eerste set startte coach Ard met de winnende opstelling van de afgelopen weken, dus met Mariëlle en Miriam op de buitenkant, Hannah en Danielle op het midden, Willy als spelverdeler, Arina in de diagonaal en Denise als libero. De wedstrijd ging erg gelijk op. RVV kwam maar moeizaam tot scoren en Mariëlle werd gewisseld voor Joan. Om wat extra servicedruk te creëeren werd Willy gewisseld voor Jessie. Met een serie sprongservices wist ze te scoren, waarna Willy weer terug in het veld kwam. RVV wist de set echter niet uit te maken (21-25).

De tweede set werd anders begonnen, Nathalie nam de plek in van Hannah op het midden en Joan startte in plaats van Arina op de diagonaal. De passing kwam in de tweede set beter aan bij Willy, die goed kon verdelen en regelmatig wist te scoren met een tactische bal. De set bleef wel steeds gelijk op gaan, maar dit keer wisten onze meiden wel winnend af te sluiten (25-22).

De derde set werd met dezelfde opstelling begonnen als de tweede set en vanaf het begin liep het lekker bij D1. De snelheid was terug in de wedstrijd. Halverwege de set ging het scoren wat moeilijker en kwam Arina van der Boon weer in het veld voor Van Noort. Zij wist wel hard te scoren en ook de derde set was voor D1 (25-19).

De opstelling bleef staan zoals de derde set geëindigd was. In de vierde set viel zakte het spel van onze dames helemaal weg. In de verdediging werd het erg rommelig en Arina werd voor de passing gewisseld voor Aimee. Willy moest plaatsmaken voor Jessie. D1 had de moed echter opgegeven, want de set ging met 15-25 ruim naar NOVO.

Ard stuurde voor de beslissende vijfde set zijn startende zevental het veld in. De meiden vochten voor iedere bal en zelfs de ‘kleine’ spelverdeler Willy wist een bal te blokkeren. Een andere uitblinker in deze set was Danielle, zij zorgde met haar blokkering en aanvallen voor de nodige punten. Het bleef spannend tot het eind, maar de vechtlust van D1 werd beloond met winst (19-17).

Komende vrijdag (morgen dus) speelt RVV D1 om 20.45 uur in sporthal Houtrust tegen nummer Kalinko D3.

Reactie niet mogelijk.