Dames 1 vergeet te winnen van Kalinko

Het was afgelopen vrijdag dé kans voor Dames 1 om de nummer twee van de ranglijst pootje te lichten. De meiden lieten Kalinko D3 echter ontsnappen (2-3).

Na de winst van vorige week tegen NOVO begon D1 fel en enthousiast tegen de runner-up met Mariëlle en Miriam op de buiten, Hannah en Nathalie op de midden, Arina op de diagonaal en Willy als spelverdeler. Denise speelde dit keer als libero. RVV zette Kalinko gelijk onder druk met de service en kwam er geen pass goed aan. Kalinko kwam daardoor niet aan aanvallen toe, in tegenstelling tot onze dames. Met name Arina en Marielle scoorden de ene naar de andere aanval en D1 won de eerste set met 25-17.

De tweede set werd op dezelfde manier gestart. Denise speelde erg sterk als libero, de servicepass kwam steeds goed aan. Kalinko liet echter zien waarom het zo hoog staat in de rangschikking en kwam steeds beter in het spel. Het blok op de buiten werd goed dicht gezet en RVV kwam er niet meer doorheen. De tweede set werd verloren met 20-25.

Na de eerste time-out stond D1 vijf punten achter in de derde set. Deze achterstand werd echter ingelopen en de set blijf gelijk opgaan. Arina scoorde veel punten vanachter de driemeterlijn. Op 23-22 werd Marielle gewisseld voor Joan. De laatste twee punten werden op vechtlust gewonnen door onze dames (25-22) en die stonden daarmee verrassend opnieuw op voorsprong.

De meiden van D1 waren erop gebrand om ook de vierde set te winnen. Kalinko begon echter slim te spelen en scoorde veelvuldig met tactische ballen. Ook in de vierde set scoorde Arina veel ballen vanaf de driemeterlijn, maar helaas lukte het RVV niet om de beslissende punten te scoren of de Scheveningse dames de fout te laten maken. Met 23-25 was de set nipt voor Kalinko.

Coach Ard sprak zijn dames voor de vijfde set toe. Hij zei dat Kalinko de nummer twee is en zich dus moet bewijzen. Hij prentte zijn meiden in dat ze vooral lekker vrijuit moesten spelen. De pijp bleek echter leeg en Kalinko liep langzaam weg bij RVV (9-15).

Ondanks het verlies overheerste na afloop de twee sets die werden gewonnen, waardoor D1 zich halverwege de competitie op de zevende plek bevindt. Op vrijdag 10 januari starten de dames 2014 met een thuiswedstrijd tegen nummer laatst Aspasia D1. De wedstrijd in de Boorsmazaal begint om 21.30 uur.

Reactie niet mogelijk.