Dames 1 verliest bij Castellum (3-1)

Dames 1 verloor gisteren in Alphen a/d Rijn met 3-1 van Castellum dames 1. Helaas eiste de scheidsrechter hierbij vooral in de laatste twee sets een negatieve rol voor zich op, met de ene na de andere curieuze beslissing.

Met een incompleet team, maar met versterking van Jessie en Lisa begonnen onze dames vol goede moed aan de wedstrijd. Het optimisme bleek in de eerste set terecht, die werd glansrijk gewonnen. Door een goede servicedruk kwam Castellum niet in het spel en werd de set snel en vrij simpel gewonnen met 11-25.

De tweede set begonnen onze dames ook goed, met met spelverdeler Willy, buitenaanvallers Arina en Marielle, middenaanvallers Hannah en Nathalie, diagonaal Joan en als libero Miriam. RVV begon ook deze set sterk, maar naarmate de set vorderde werd het spel steeds rommeliger. Jessie, Lisa en Aimee kwamen in het veld, helaas kon dit er niet voor zorgen dat de set gewonnen werd. De tweede set eindigde in 25-21.

De derde set startte RVV met Marielle en Arina op buiten, Hannah en Nathalie op midden, Lisa op diagoneel en Willy als spelverdeler. Direct scoren zat er deze set niet in. Er werden lange rally’s gespeeld, waarin de scheidsrechter vaak vreemde beslissingen nam. Mede daardoor heerste er verwarring en onrust in het veld. Hannah werd in deze set gewisseld voor Joan, maar het mocht niet baten. Uiteindelijk ging de set verloren met 25-18.

De laatste set begon Jessie als spelverdeler en ze pakte dit net als vorige week erg goed op. Helaas lukte het RVV ook deze set niet om snel te scoren en zat Castellum inmiddels goed in de wedstrijd. Ook in deze set blonk de scheidsrechter bepaald niet uit. Ballen die via het blok uit werden geslagen, werden bijvoorbeeld ‘niet gezien’. De laatste set ging mede daardoor verloren met 25-20.

Komende week is er bekervolleybal, dames 1 doet daar dit seizoen niet aan mee. Het Leidse SKC dames 1 is op vrijdag 25 oktober de eerstvolgende tegenstander. De wedstrijd in de eigen Boorsmazaal begint om 21.30 uur.

Reactie niet mogelijk.