Dames 1 verslaat Aspasia overtuigend met 0-4

Na de valse start in de 1e klasse van RVV dames 1 (Gemini Kangeroes dames 2 was met 3-1 te sterk), herpakten onze meiden zich afgelopen weekend uitstekend.

Dames 1 was eindelijk compleet, na het vertrek van Anneleen, Stephanie en Meike hebben Danielle, Mariëlle en Denise het team versterkt. Twee auto’s vol met 10 enthousiaste meiden vertrokken naar Koudekerk aan den Rijn om Aspasia te verslaan.

De 1e set werd wat lafjes begonnen. Mariëlle en Aimee begonnen op buiten, Danielle en Nathalie op midden, aanvoerder Joan in de diagonaal, Willy als spelverdeler Miriam speelde als libero. Na de time-out waarin coach Ard erop wees niet mee te gaan met het tempo van de tegenstander, liep dames 1 verder weg bij hun tegenstander. De eerste set werd gewonnen met 25-20.

In de tweede set kwam Arina al snel in het veld voor Aimee en zij zorgde voor meer scorend vermogen met keiharde ballen. Aan het eind van de set kwamen Denise en Hannah erin voor Mariëlle en Danielle. De tweede set werd gewonnen met 25-15.

De derde set werd gestart met de opstelling zoals de twee set geëindigd was. Met een wat andere opstelling werd de set begonnen. De tegenstander had een lastig service, waardoor er een flinke achterstand ontstond. Mariëlle en Danielle kwamen weer in het team. Door flink wat doorzettingsvermogen en voor elke bal te gaan, werd de achterstand knap omgebogen door onze dames. De derde set werd uiteindelijk gewonnen met 25-23.

De laatste set werd weer een beetje slap begonnen. Het leek alsof de dames dachten dat ze er al waren. Gelukkig werd RVV op tijd wakker en werd de laatste set gewonnen met 25-18.

Met 5 punten in de tas vertrok RVV dames 1 weer richting huis. Komende vrijdag nemen de dames het in de eigen Boorsmazaal om 21.30 uur op tegen Delta 2.

Reactie niet mogelijk.