Dames 1 verslaat Noordwijkse buren (1-3)

Dames 1 had afgelopen vrijdag een setje nodig om wakker te worden tegen NOVO D2. Daarna was het gedaan met de Noordwijkse opponent (1-3).

NOVO tegen RVV is een derby, een burenruzie en uiteraard wilden beide teams die heel graag winnen. De eerste set stuurde coach Ard Miriam, Arina, Hannah, Danielle, Willy, Joan en libero Aimee het veld in. Tegen alle verwachtingen in begon D1 heel tam aan de eerste set. Zowel in het veld als op de bank was totaal geen beleving. De meiden kwamen nog aardig terug van een grote achterstand, maar dat was veel te laat. NOVO won deze set dan ook met 25-21.

Ard stak zijn ongenoegen niet onder stoelen of banken en eiste 100 procent inzet tijdens de rest van de wedstrijd. De opstelling werd iets gewijzigd, Marielle kwam erin op de buiten en Arina schoof naar de diagonaal. De donderspeech van Ard miste zijn uitwerking niet. D1 startte fel en met name Arina was scherp aan het net en scoorde veel ballen. Er werd voor elke bal gevochten en het vertrouwen kwam weer terug. Prettige bijkomstigheid was dat het meteen een dreun verkocht aan het zelfvertrouwen van de thuisploeg door met 8-25 de set te winnen.

De waarschuwing “Pas op, we zijn er nog niet” van Ard drong niet gelijk tot iedereen door, want NOVO liep meteen liep vijf punten uit in de derde set. RVV vocht zich echter terug en kwam zelfs op voorsprong. Achterin werd veel verdedigd, toch werd de set aan het einde nog spannend. Willy werd gewisseld voor Jessie. Die viel zoals altijd goed in en wist de scorende aanvallers te vinden. De derde set was nipt voor RVV (24-26).

Jessie mocht als beloning voor haar goede spel als spelverdeler starten aan de vierde set. In de verdediging werd het bij RVV iets rommeliger. Miriam werd gewisseld voor Denise en Marielle van Duijn was op tijd weer scherp aan het net, waardoor de scores niet uitbleven. Toch werd ook de laatste set nog spannend. Met een schitterende aanval door het midden van Nathalie was de set met 24-26 een prooi voor RVV.

Door de winst staat D1 vaster in de middenmoot van de 1e klasse. Komende vrijdag komt nummer twee Kalinko D3 op visite in de Boorsmazaal. Onze meiden gaan er alles aan doen om het tijdens de wedstrijd niet al te gezellige te laten worden voor de Scheveningse dames. De wedstrijd begint om 21.30 uur.

Reactie niet mogelijk.