Dames 1 zet goede lijn door tegen Delta

Het was afgelopen vrijdag tijd voor de eerste thuiswedstrijd van RVV dames 1. Na de 4-0-overwinning van vorige week bij Aspasia waren de Katwijkse dames erop gebrand dit thuis te herhalen tegen Delta dames 2.

In de hete Boorsmazaal begonnen de tien meiden aan deze klus. Coach Ard stuurde buitenaanvallers Arina en Aimee, middenaanvallers Nathalie en Danielle, diagonaal Joan, libero Miriam en spelverdeler Willy het veld in. Het team ging goed van start en zonder wissels werd de eerste set vrij makkelijk gewonnen met 25-15.

In de tweede set werd Aimee gewisseld voor Mariëlle. Delta had de opstelling iets veranderd en kon in de tweede set het midden meer aanspelen. Hier had RVV in eerste instantie moeite mee, maar de dames vochten zich uitstekend terug. Mariëlle zorgde voor meer power in de aanval. Helaas ging er bij Delta een speelster door haar enkel, waardoor lag het spel noodgedwongen even stil lag. De tweede set werd uiteindelijk door RVV gewonnen met 25-21.

Denise kwam er de derde set in voor Mariëlle en zorgde voor veel rust in de passing. Mede daardoor liep RVV ruim weg bij Delta. Bij 21-16 werd Willy gewisseld voor de nog jonge Jessie. Ze liet echter zien dat ze veel talent heeft en nam de belangrijke positie als spelverdeler goed over van Willy. De derde set werd gewonnen met 25-17.

Door de warmte en lange rally’s kregen de meiden van RVV het in de vierde set zwaar. Er werd niet meer direct gescoord, waardoor de tegenstander beter in het spel kwam. Meer servicedruk zorgde ervoor dat Delta weg liep bij RVV. Mariëlle kwam in het team om voor scorend vermogen te zorgen. Voor elke bal werd geknokt en RVV kwam stapje voor stapje dichterbij. De laatste bal werd door Willy gered en hoog in de lucht gespeeld. Door miscommunicatie viel de bal toch op de grond en werd de laatste set verloren met 22-25.

Komende vrijdag 11 oktober speelt Dames 1 de uitwedstrijd tegen Castellum dames 1. De wedstrijd in De Arena in Alphen a/d Rijn begint om 21.00 uur.

Reactie niet mogelijk.