Dames RVV maatje te groot voor Spaarnestad

Dames 1 versloeg afgelopen vrijdag concurrent Spaarnestad uit Haarlem met duidelijke cijfers (4-0). Een lekkere overwinning die de meiden het nodige vertrouwen geeft.

Onze dames bleken in staat hun uitstekende spel tegen Punch door te zetten tegen Spaarnestad, een team waartegen RVV nog iets goed te maken had. In de eigen Boorsmazaal stuurde coach Ard de volgende zes speelsters het veld in: Mariëlle en Miriam op de buiten, Hannah en Danielle op het midden, Arina op de diagonaal en Willy als spelverdeler. De passing lag goed bij RVV, waardoor Willy haar aanvallers goed aan kon spelen. Mariëlle scoorde de ene bal na de andere en in het achterveld haalde Miriam bijna alles van de grond. De eerste set werd door D1 gewonnen met 25-17.

Onze meiden had de punten hard nodig en het motto ‘never change the winning team’ bleek ook succesvol in de tweede set. D1 speelde ook deze set uitstekend volleybal. Er werd goed verdedigd en de lange middenaanvalster van Spaarnestad kwam niet in haar spel. En als ze al werd aangespeeld, hing er steeds een goed blok voor haar neus. Ook de tweede set was voor RVV (25-22).

De derde set liepen onze dames snel ver weg bij Spaarnestad. Nathalie en Joan werden in het spel gebracht voor Hannah en Miriam. Het maakte weinig uit voor het scoreverloop, want het gat kon niet meer worden gedicht door de gasten (25-15).

Gebrand om alle punten in de Boorsmazaal te houden, was RVV zeker niet van plan om cadeautjes uit de delen. Met 25-20 zetten de meiden de kers op de taart van de overwinning (4-0).

Komende vrijdag speelt RVV D1 in de Bloemerd tegen rivaal Leython DC D3. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Reactie niet mogelijk.