Dip RVV dames 1 zet door bij SKC

Dames 1 zit in een dip. De buren van SKC uit Leiden duwden onze dames er zaterdag nog wat verder in (4-0).

Zonder wissels startte RVV aan deze wedstrijd. Op de midden stonden Danielle en Nathalie, op de buiten Joan en Mariëlle, spelverdeler was Willy, diagonaal Arina en als libero Denise.

SKC wordt getraind door oud-RVV-trainer Martin Broere, die de kwaliteiten van RVV kende, maar ook de zwakke plekken. Bij D1 heerste in de eerste set veel onrust in de verdediging. Nathalie was eigenlijk de enige die er met haar aanval goed doorheen kwam. Het was helaas voor onze meiden niet genoeg om de eerste set te winnen (25-18).

Door de lichte bal was het voor Willy lastig om de bal goed bij de buitenaanvalsters te krijgen. Hierdoor werd de bal bewust iets meer naar binnen gehouden. SKC had minder moeite om te scoren en met name het centrum van het veld bleek de achilleshiel van D1. Onze meiden vonden hier geen antwoord op en ook de tweede set ging verloren (25-22).

De derde set werd er vol voor gegaan. Willy vloog door het hele veld om toch nog wat van een foute pass te maken. Aanvallend kwam RVV er alleen niet doorheen. De derde set bleef gelijk op gaan, maar D1 trok toch aan het kortste eind (27-25).

De wedstrijd was verloren, maar toch wilde Dames 1 graag nog één setje pikken. De irritaties richting de scheidsrechter liepen daarbij hoog op, maar coach Ard bleef er vooral op hameren dat de dames hun eigen spel moesten blijven spelen. De tactische bal van SKC hadden de dames echter nog steeds niet onder controle en ook de laatste set ging verloren (25-22).

De korte onderbreking van de competitie komt onze dames dus goed uit, want de laatste drie wedstrijden leverden slechts een schamel puntje op. Timios D2 is op dinsdag 25 februari om 20.00 uur in de Boorsmazaal de eerstvolgende tegenstander en om niet echt in de gevarenzone te komen, is winst tegen deze concurrent inmiddels bittere noodzaak.

Reactie niet mogelijk.