Duur puntverlies RVV tegen laagvlieger Castellum

De revanche was er zaterdag zeker voor de volleyballers van RVV tegen Castellum (3-1 winst), maar het onnodige verlies van de tweede set dreunde nog wel even na in de Boorsmazaal. Dit betekende namelijk puntverlies en dat kon het team van Krassimir Filipov zich in de strijd om de bovenste plaatsen in de Promotieklasse eigenlijk niet permitteren.

In de heenwedstrijd was RVV nog met 3-1 onderuit gegaan tegen de laagvlieger uit Alphen aan den Rijn, maar daar was in de eerste set helemaal niets van terug te zien. De Katwijkers heersten op alle fronten en in no time was de set met 25-13 binnen. Tot 18-14 in de tweede set was er nog altijd niets aan de hand en leek RVV een zorgeloze middag tegemoet te gaan. Niets bleek echter minder waar, want naast heel goed praten liet Castellum zien ook te kunnen volleyballen. Toch liet RVV de bezoekers veel te makkelijk terugkomen, met name de servicepassing viel helemaal weg en dus werd het toch even spannend (23-23). Castellum kreeg de set uiteindelijk in de schoot geworpen omdat RVV niet bij de les was en zelf tot twee keer toe in de fout ging (23-25).

De frustratie hierover leek even de overhand te krijgen, maar omdat de passing al snel weer op orde was en RVV er zowel door het midden als via de buitenkant weer lustig op los kon timmeren via met name Jelle Noest en Ken Rovers, was de kleine achterstand al snel weer een voorsprong. Gert Klok gaf met zijn service het laatste zetje naar een geruststellende marge (25-19).

De vierde set gaf hetzelfde beeld als de derde. Tot de tien ging het gelijk op, maar toen Klok aan service kwam, was het gat al snel weer zeven punten. Het publiek kreeg nog enkele spectaculaire rally’s voorgeschoteld en Castellum stribbelde nog wel even tegen, maar kwam geen moment in de buurt van een nieuwe stunt (25-18).

Komend paasweekend is RVV vrij, op zaterdag 2 april gaan de Katwijkers op bezoek bij het tweede team van Kratos ’08. De wedstrijd in sporthal Tanthof in Delft begint om 14.00 uur.

Reactie niet mogelijk.