Eclatante zege volleybalsters RVV

Dames RVV - WaterlandersHet was afgelopen zaterdag een enerverende middag voor de RVV-meiden van trainer/coach Bart van Kruistum. Aan de hand van een excellerende Jessie van Schie en een altijd solide spelende Mariëlle van Noort werd een knappe 3-1 overwinning geboekt op Waterlanders uit Nieuwkoop. Setstanden 11-25, 25-18, 25-21, 25-11.

Niets maar dan ook niets deed bevroeden dat het publiek er in de Boorsmazaal eens voor kon gaan zitten. Lamlendigheid vierde hoogtij in de eerste set. Zoals zo vaak werd de eerste set veel te slap gestart en keken de vrouwen van RVV in een ommezien tegen een 10-1 achterstand aan. Kwalijker was dat niemand in het team opstond de bal op te eisen of de veldverdediging goed neer te zetten. Een donderspeech van trainer/coach Bart van Kruistum moest er aan te pas komen om de meiden wakker te schudden.

Daar zag het in aanvang van de tweede set nog niet naar uit maar een dubbele wissel vroeg in de set bracht de ommekeer in de wedstrijd. Opeens werd er wel gescoord en druk gezet met eerste tempoaanvallen op de middenpositie. Het vasthouden van de middenblokkering van Waterlanders leidde ertoe dat ook de buitenaanval meer en meer werd gevonden. Sublieme en geraffineerde set-ups van uitblinker en aanvoerster Jessie van Schie leverde nu wel het gewenste rendement op. Dit alles gevoed door een uitstekend spelende passer/loper Mariëlle van Noort die van onschatbare waarde voor het vrouwen-volleybal van RVV is.

De derde set was van hoog niveau, met de inbreng van Iris de Jong op de middenpositie werd de aanvalsdruk nog verder opgevoerd. Telkenmale wist Van Schie de lange arm van De Jong te vinden. Met tempowisselingen probeerde Waterlanders de vrouwen van RVV uit het ritme te halen maar de tactische ballen waren veelal een makkelijke prooi voor libero Amber Ouweneel. De 25-21 overwinning in de derde set was dan ook dik verdiend.

In de vierde set werd al snel het laatste stukje verzet gebroken. Want ook Nathalie Smit liet zich op de middenpositie niet onbetuigd. Haar verwoestende middenaanval maakte de meiden van Nieuwkoop bang. De onverzettelijke Anneleen van Dijk die nu eens geen pijntjes had maakte met haar servicebeurt een einde aan het laatste sprankje hoop op een goed resultaat voor de Waterlanders. De 25-11 winst in de vierde set spreekt boekdelen.

Het jaar afsluiten met een overwinning is altijd lekker en goed voor de moraal. De eerstvolgende wedstrijd in het nieuwe jaar is op 9 januari a.s. in Bodegraven tegen VSTS 2.

Reactie niet mogelijk.