Eenvoudige bekerzege Heren 1

Heren 1 heeft zich zaterdag ten koste van Aspasia H2 geplaatst voor de 2e ronde van het regionale bekertoernooi. Binnen een uur stond de 3-0 overwinning op het scorebord.

Twee weken geleden werden de heren uit Koudekerk a/d Rijn in competitieverband al met 4-0 aan de kant gezet in de Boorsmazaal en ook dit keer bleek er geen houden aan. Met Jeroen en Martin weer in de gelederen en Ard als spelverdeler trokken de mannen van de afwezige Bart meteen het initiatief naar zich toe. Om het ook niet meer uit handen te geven. De service werd maar weer eens als wapen uit de kast getrokken en dat bleek voldoende voor een snelle en ruime voorsprong (8-2). De passing haperde soms eventjes, maar dit kwam vooral omdat RVV het tempo in de pass te hoog wilde houden. Daardoor zetten de verdedigers onbedoeld juist hun eigen spelverdeler onder druk. In een time-out werden de puntjes op de i gezet, ook omdat Aspasia dichterbij kroop (18-16). Ard zocht en vond Ken weer op tijd zodat ook de buitenaanvallers het weer wat makkelijker kregen, waarna de set alsnog met ruime cijfers werd gewonnen (25-19).

Over de tweede set valt weinig te melden. Bij 8-5 begon Martin aan een indrukwekkende serviceserie, die pas eindigde bij 20-6. De blokkering zat potdicht en als er al een keer een bal via een serieuze aanval over het net kwam, was er altijd wel een verdediger die er een lichaamsdeel achter kreeg. Ondanks de ruime voorsprong toonde heren 1 veel vechtlust en knokte het team voor ieder punt. Uiteindelijk kwamen de Koudekerkers net boven de tien punten (25-12).

Als Aspasia al het idee had dat er in Katwijk iets te halen viel, dan was dat halverwege de derde set wel verdwenen (14-6). Heren 1 bleef goed serveren en speelde de wedstrijd met bij vlagen prima volleybal richting een goed einde. Een dreun van Martin kon na precies 57 minuten spelen niet meer worden verwerkt door Aspasia, waarmee de 2e bekerronde voor het eerst sinds lange tijd weer eens werd bereikt door RVV (25-16).

Komende zaterdag 27 oktober is de Boorsmazaal het decor voor de strijd tussen H1 en Visade Voorburg H4. Aangezien beide teams de competitie goed zijn begonnen, zou het wel eens een spannende volleybalstrijd kunnen worden. De wedstrijd begint om 17.00 uur.

Reactie niet mogelijk.