Eindelijk revanche voor H1 op Zovoc

Plakken maar

Vijf verliespunten meer dan de nummer twee en een plekje hoog in de middenmoot. Dat zijn voorlopig de prima cijfers van H1 na negen wedstrijden in de Promotieklasse. Afgelopen zaterdag moest Zovoc H1 geloven aan de dadendrang van ons vlaggenschip (1-3).

Angstgegner is misschien een groot woord, maar feit is dat H1 het altijd erg lastig heeft met Zovoc. In het afgelopen kampioensjaar won de Zoetermeerse formatie nog twee keer van de mannen van Bart. De start was ook dit keer niet vlekkeloos, maar dat had te maken met de wedstrijdshirts. Die lagen namelijk nog in Katwijk en arriveerden aan het eind van de eerste set pas in Zoetermeer Jorien, bedankt!!!

Van enige angst voor opnieuw een domper was evenwel weinig te merken bij het scherp startende RVV. De passing van Zovoc werd meteen onder zware druk gezet met uitstekende services, waarmee H1 een ruime voorsprong nam in de eerste set. Die voorsprong kwam eigenlijk nooit meer in gevaar (20-25).

H1 speelde niet eens fantastisch, maar deed een aantal zaken ook in de tweede set (19-25) heel erg goed. De servicedruk op met name de passer-lopers bleef onverminderd hoog en ook de blokkering was daar goed op afgestemd. Het leverde de Katwijkers veel directe punten op door killblocks en onnodige fouten van de thuisploeg. Ken was daarbij weer flink op dreef en niet af te stoppen. Ron kon hem vaak in stelling brengen dankzij de prima verzorgde eigen passing, waar dit vorig seizoen juist de de belangrijkste reden voor de nederlaag was.

Het enige smetje op de avond was het eerste deel van de derde set. Bart waarschuwde zijn team er nog zo voor, maar toch startten de mannen veel te nonchalant. De passing en servicedruk vielen weg en daardoor nam het matig spelende Zovoc ruim afstand (18-10). Bart probeerde met wissels het tij te keren (Jelle voor Gert, Martijn in de passing en Samuel met zijn service) en H1 werd net op tijd wakker. Het team vocht zich op een geweldige manier terug in de set (22-22) en kreeg verschillende kansen om het af te maken. De mannen verzuimden zichzelf echter te belonen voor de schitterende inhaalrace, waarna Zovoc het op eigen kracht toch afmaakte (30-28).

In de vierde set startte H1 iets gewijzigd, Diagonaal Erik kreeg even rust, waardoor Gert op de diagonaal startte. Het niveau van het tweede deel van de derde set trok H1 overtuigend door in de laatste set. Zovoc werd bij de keel gegrepen en op ruime achterstand gezet. Bij 17-24 verdween de laatste service van Zovoc buiten de lijnen en had H1 haar revanche voor de twee nederlagen van het vorige seizoen.

Komende zaterdag komt het Scheveningse Kalinko H1 op bezoek in Katwijk. In verband met het minitoernooi dat voor deze wedstrijd wordt gehouden in de Boorsmazaal, klinkt het eerste fluitsignaal bij ontzondering om 18.30 uur. Komt allen, en moedig onze mannen aan tijdens de laatste competitiewedstrijd van 2013.

Heren 1 wil meteen even van de gelegenheid gebruik maken om JB1 te feliciteren met het behaalde kampioenschap in de Hoofdklasse. Proficiat!

Reactie niet mogelijk.