Extra Nieuwsbrief

Voor teamindelingen en trainingsschema klik hier!

Beste leden van RVV,

Voor jullie ligt een extra nieuwsbrief voor aanvang van het nieuwe seizoen. Hierin staan onder meer de indeling van de trainingsgroepen en het trainingsschema. Mochten er leden/geïnteresseerden zijn die deze nieuwsbrief niet hebben ontvangen maar dit wel willen, stuur dan even een mail naar pr@rvv-volleybal.nl. Veel leesplezier!

Van de voorzitter

Volleybalseizoen weer in de startblokken

Goed nieuws voor alle volleyballers die weer staan te popelen een balletje te slaan. In de week van maandag 1 september aanstaande starten de trainingen voor het nieuwe seizoen op een gloednieuwe sportvloer in de Boorsmazaal. De vrouwen en mannen selectie beginnen vanwege die nieuwe vloer een week eerder in sporthal Cleijn Duin. Het bestuur heeft in de voorbije weken niet stilgezeten. De trainingsgroepenindeling en het trainingsschema zijn daar voorbeelden van. Er is zuinig ingehuurd, want de financiële huishouding van RVV is allerminst rooskleurig.

Bestuurswisseling

Desondanks is Gijsbertha Keijzer bereid gevonden het stokje van Marco Smeenk als penningmeester over te nemen. In de komende ALV meer daarover. Er zijn helaas nog een aantal leden die ondanks herhaalde verzoeken (een deel van) hun contributie van het afgelopen seizoen 13/14 nog niet voldaan hebben. Ik zou zeggen: blijf het nieuwe seizoen lekker thuis, ga pingpongen of betaal voor aanvang van het nieuwe seizoen. Je benadeelt de vereniging.

Pater Buis

Gelukkig is het financieel niet allemaal kommer en kwel, want het Pater Buis toernooi heeft naast alle sportieve hoogtepuntjes een aantrekkelijk batig saldo opgeleverd! Dank aan alle sponsors, de scheidsrechters, de toernooicommissie en alle anderen die dit mede mogelijk gemaakt hebben.

Horizontale programmering

In het komende volleybalseizoen zullen de dames en herenselectie beurtelings op zaterdagmiddag 17.00 uur hun thuiswedstrijden spelen. Je hoeft dus nooit meer na te denken of er om 17.00 uur wat te beleven valt in de Boorsmazaal.

Selectieteams

Dit seizoen gaat van start met een brede heren- en damesselectie. Vooral de herenselectie kent een mix van jeugd en ervaring. Handhaven is daarbij de doelstelling maar verjonging beter. Dat geldt voor de vrouwen in mindere mate, handhaven met deze jonge selectie zal al een prima resultaat zijn. Uiteraard moet er hard gewerkt worden om die ambities waar te maken. Het creëren van het juiste wij- gevoel zou dan wel eens een doorslaggevende rol kunnen spelen.

Sponsoring

De achterliggende gedachte is vooral potentiële sponsors te interesseren voor RVV. Het bestuur is van mening dat zoiets dichterbij komt als er op zaterdagmiddag in De Boorsmazaal écht wat te beleven valt. Dat óók RTV Katwijk Sport op zaterdagmiddag niet meer om ons heen kan. Verder zullen de komende weken flyers uitgedeeld worden om ‘Vriend van RVV’ te worden. Weet jij iemand te strikken om voor 100 euro per jaar voor eeuwig (of net zolang als gewenst) ‘Vrienden van RVV’ te worden? Elke euro is vandaag keihard nodig.

Ledenwerving

In samenwerking met volleybalvereniging NOVO zal er een grote ledenwerfactie op de scholen in Katwijk en Noordwijk op poten gezet worden. Met aantrekkelijke trainingsoefeningen gaan we de boer op om jeugd te interesseren voor deze mooiste tak van sport! De actie is vooral ook bedoeld om verborgen talentjes op te sporen. Daarnaast kan ook de recreantenafdeling nog wel een boost gebruiken. Voor fun moet ook de recreatief ingestelde volleyballer bij RVV terecht kunnen.

En dan nog even dit…

In de afgelopen jaren is met veel kunst en vliegwerk de vereniging overeind gehouden. Met alle waardering voor de individuele inzet van een paar enkelingen is het wel duidelijk dat ook het runnen van een vereniging teamwork is. Als dat besef nu ook eens bij iedereen gaat doorklinken, gaan we als RVV weer een zonnige toekomst tegemoet.

Namens het bestuur een plezierig, sportief en blessurevrij seizoen toegewenst.

Bart van Kruistum
Nieuwe netten

Zoals onze voorzitter al memoreerde, wordt op momenteel de vloer van de Boorsmazaal vervangen. Eind vorig seizoen schonk het sportbedrijf (waarvoor nogmaals dank!) ons twee splinternieuwe netten. Nu moeten deze netten net even anders worden opgehangen dan we gewend waren, daarom volgt voor de eerste training een instructie over het ophangen van de nieuwe netten. Hierover wordt nog contact opgenomen met de aanvoerders en trainers.

Scheidsrechterszaken

Alle competitieleden van de vereniging hebben onlangs een mail ontvangen over het scheidsrechtersprobleem bij RVV. Kort samengevat: we hebben te weinig regioscheidsrechters (niveau promotieklasse/3e divisie) en hebben afgelopen seizoen niet voldoende punten geleverd. Dit seizoen dreigt hetzelfde probleem, aangezien nog niemand zich op het moment van schrijven heeft gemeld om de cursus te volgen en op deze manier zijn/haar steentje bij te dragen aan de vereniging. Als de bond echt op zijn strepen gaat staan, kan bijvoorbeeld H1 terug worden gezet naar de 1e klasse. Daarom nogmaals de vraag: wie o wie vindt het geen probleem om op een behoorlijk niveau zes wedstrijden per seizoen ‘buiten de deur’ te fluiten? Uiteraard zijn regioscheidsrechters vrijgesteld van het fluiten/tellen van wedstrijden in de Boorsmazaal. Reacties graag naar pr@rvv-volleybal.nl.

Opstarten nieuwe seizoen

Het verzamelen van alle wedstrijdshirts en -ballen verliep eind vorig seizoen vooral v.w.b. de ballen nog wat moeizaam. Aangezien dit voor het eerst (of in ieder geval sinds lange tijd) weer verenigingsbreed gebeurde, was de kans daarop natuurlijk aanwezig. De ballen zijn overwegend nog in het bezit van de teams, of opgeborgen in de Boorsmazaal. Voor aanvang van de competitie moet ieder team beschikken over voldoende wedstrijdballen. Voor inventarisatie hiervan is het verzoek aan de aanvoerders/begeleiders/coaches om tijdig aan te geven dat een team te weinig of juist heel veel wedstrijdballen heeft. Zo kunnen we een eerlijke verdeling maken, zonder dat er meteen nieuwe ballen gekocht hoeven worden.
Hetzelfde geldt eigenlijk voor de shirts. Die worden ruim voor aanvang van de competitie uitgedeeld aan de aanvoerders/begeleiders/coaches van alle teams. Ook hiervoor geldt: bekijk van tevoren of er te weinig of te veel shirts zijn voor je team en trek aan de bel: pr@rvv-volleybal.nl

Stuur je stukjes en foto’s in

Eind september gaat de competitie weer van start en uiteraard willen we al onze fans en andere volgers op de hoogte houden van onze prestaties. Stuur daarom zoveel mogelijk stukjes en foto’s (filmpjes mag ook!) naar pr@rvv-volleybal.nl, zodat iedereen de verrichtingen van jouw team kan volgen op onze website en via Facebook.

Trainingsgroepen en trainingsschema

De technische commissie heeft voor komend seizoen een voorlopige indeling gemaakt van de trainingsgroepen. Dit zijn dus nog GEEN definitieve teamindelingen! De trainingsgroepen worden binnenkort ook gepubliceerd op de website.

Uitje naar Drievliet

De jeugdcommissie heeft op zaterdag 6 september een uitje naar Drievliet gepland voor de mini’s en jeugdspelers van RVV. Binnenkort volgt een uitnodiging per mail. Nu al handig om te weten is dat entree en consumpties voor eigen rekening zijn. Als er meer dan twintig mensen meegaan, volgt een leuke groepskorting.
Aan de definitieve activiteitenkalender wordt nog gewerkt, maar medio oktober staat het Ouder- kindtoernooi voor de mini’s en de jeugd gepland. Ook kunnen enkele jeugdteams nog wel een coach gebruiken, dus die hierin geïnteresseerd zijn, kunnen zich melden bij bestuurslid Nardie Klinkenberg of een van de jeugdtrainers.

Minitoernooien

Ook de data voor minitoernooien zijn inmiddels bekend. Voor ons eigen minitoernooi op zaterdag 15 november zoeken we nog vrijwilligers om te fluiten, bardiensten te draaien en mensen voor de wedstrijdleiding.

 

Voor teamindelingen en trainingsschema klik hier!

 

Reactie niet mogelijk.