Gehavend RVV H1 komt tekort tegen koploper Gemini

VOORSCHOTEN – Het had een serieuze aanval op de koppositie van Gemini Kangoeroes moeten worden, maar het werd in Voorschoten ongelijke strijd voor RVV H1. De Katwijkers verloren met 3-1.

Coach Bart van Kruistum kon geen beroep doen op aanvoerder Erik Noort (vakantie), Leander Rijneveld (trieste familieomstandigheden) en Jamie Geenjaar (blessure). Daar kwam nog bij dat Jeroen Bol (ook al door trieste familieomstandigheden) pas halverwege de eerste set in Voorschoten arriveerde. Een en ander betekende dat er flink geïmproviseerd moest worden. Reddende engelen om uberhaupt een team in het veld te krijgen, waren jeugdspelers Lex Pardon (net 14!) en Samuel di Maggio (13!), hoewel Samuel uiteindelijk niet in actie hoefde te komen.

Lex wel. En hoe! De vervanger van de verlate Bol op de middenaanval hing keurig op tijd om regelmatig verwarring te zaaien bij de blokkeerders van Gemini, stond verdedigend zijn mannetje en was serverend een van de gevaarlijkste RVV'ers. De eerste set hield het keihard werkende RVV het gaatje klein, om in de slotfase genadeloos toe te slaan. De 14-jarige Lex Pardon vertolkte daarbij de hoofdrol. Met zijn sterke, diepe service bracht hij zelfs de libero van Gemini in verlegenheid. De irritatie bij de thuisploeg nam zienderogen toe en daar maakte RVV dankbaar gebruik van. Gemini kwam niet meer in haar spel en bij 24-25 werd de bal uitgeslagen en was de set voor RVV.

De setwinst gaf vertrouwen, maar toch liet RVV in de tweede set snel een gaatje vallen, mede dankzij sterk blokkeerwerk van Gemini. Zelfs sterkhouder Ken Rovers kwam voor zijn doen maar weinig tot scoren. Bij 17-12 vond Van Kruistum het tijd om Jeroen Bol in te brengen. Lex Pardon ging onder luid applaus van zowel RVV als Gemini naar de kant. De wissel mocht voor deze set niet meer baten, de koploper gaf de voorsprong niet meer weg en liep zelfs verder uit (25-15).

In de derde set kwam de flair weer terug in het spel bij de Katwijkers. Gelegenheidsaanvoerder Gert Klok en Jelle Noest scoorden hun ballen op de buitenkant, niet in de laatste plaats door veel middendreiging. Maar juist op het belangrijkste moment (bij 22-22) stokte de aanval, verslapte de passing en kon spelverdeler Ron de Mooij niet zijn scorende mensen aanspelen. De set ging met 25-22 naar Gemini.

Gemini legde in de vierde set nog eens pijnlijk de achilleshiel van RVV deze middag bloot: de passing. Die was vaak erg onverzorgd, waardoor De Mooij veel meters moest maken en de middenaanvallers niet meer kon bereiken. Met een sterke serviceserie sloeg Gemini het definitieve gat en trok de wedstrijd met 25-16 verdiend naar zich toe.

Uiteindelijk heerste er bij RVV een licht tevreden stemming, omdat er in ieder geval hard was gewerkt en een puntje gepakt. De jeugdige kanjers Lex en Samuel werden uiteraard bedankt voor hun inzet. Hoewel RVV nu een gaatje te overbruggen heeft naar de koppositie, kunnen de Katwijkers met vertrouwen naar komende zaterdag kijken, als de derby met NOVO H2 uit Noordwijk op het programma staat. Want dan is de selectie hoogstwaarschijnlijk weer compleet. De wedstrijd in de Boorsmazaal begint om 16.30 uur.

Reactie niet mogelijk.