Goed, dan doen we het zelf wel, die terugblik…

Het eerste deel van de competitie zit erop en de RVV vertegenwoordigende competitieteams lieten de vele fans afwisselend lachen, huilen, juichen en treuren. Nog meer open deuren, schrijvert? Jawel hoor, heb geduld. Onze lokale omroep had onlangs haar enkele uren durende oliebollenuitzending met daarin een terugblik op het afgelopen sportjaar. Helaas stond onze prachtige volleybalsport niet op het lijstje van de RTV. Dus we doen het zelf wel, die terugblik.
 
Valt er dan iets terug te blikken? Is het niet beter om vooruit te kijken? Beide vragen dienen met JA beantwoord te worden. Want terugblikken doen we graag als we succes hebben (D2, D3, JB1 en MC1 bijna en H1) en vooruitkijken vooral als we de afgelopen tijd liever snel vergeten.
 
Dames

Zoals het behoort, beginnen we met de dames. Ons vlaggenschip voor 2.24m (voor de leken: dat is de nethoogte bij de dames) heeft het er maar zwaar mee, die 1e klasse. Daarom kijken we bij D1 liever vooruit. Want de hoop gloort op een goede tweede seizoenshelft, gezien het sterk verbeterende spel van het overwegend piepjonge D1. Als coach Arnoud nu ook nog zijn eigen 'killersmentaliteit' van vroeger op de dames weet over te brengen, blijft D1 gewoon in de 1e klasse.
 
D2 en D3 zakten afgelopen seizoen af naar de 3e klasse, maar dat is van tijdelijke aard. Beide teams doen volop mee om het kampioenschap, maar moeten afrekenen met 1 concurrent. Als die over de knie gaan (liefst met 4-0 natuurlijk) en er onderweg geen onnodige punten meer worden verspild, dan ligt de weg naar de champagne helemaal open.

Jeugd

Meisjes A1 had af en toe te maken met enkele vermoeide speelsters en eindigde wellicht iets lager dan verwacht in de 1e klasse. Vermoeid? Ja, want een aantal valt regelmatig in bij de verschillende damesteams. De meiden zijn het spelen van flink wat wedstrijden inmiddels een beetje gewend, dus wie weet zit er nog een feestje in aan het eind van het seizoen.
 
Onze talenten van JB1 moesten het kampioenschap helaas aan het eveneens sterke VollinGo JB1 laten, maar het mixteam groeit maar en groeit maar. Een aantal van hen doet zelfs al ervaring op bij de senioren. Daar gaan we bij RVV nog zeer veel plezier aan beleven. En dat kampioenschap en die bekerfinale, ach, dat komt dit voorjaar wel. Al is het niveau wel een treetje hoger, promotie naar de Topklasse is namelijk wel een feit.
 
JC1 had het pittig in de 1e klasse en eindigde als voorlaatste. Geen schande, want ze zijn nog jong. Plezier is het sleutelwoord en het bevorderen daarvan, dat is bij de jeugdtrainers van onze club in goede handen.
 
Dat geldt uiteraard ook voor de teams van MC2 en MC3, zij deden het wisselend in de 1e klasse. MC2 zat in een sterke poule en eindigde helaas onderaan. MC3 deed het heel netjes en werd keurig derde in de najaarscompetitie.

MC1 deed het geweldig in de hoofdklasse met een gedeelde tweede plaats en maakt zich net als JB1 op voor een treetje hoger: de Topklasse. Nogmaals, over volleybaltalent maken we ons bij RVV geen zorgen. Maar dat doen we al jaren niet!
 
NOJK

Komende zaterdag 5 januari is het zover, dan komen drie RVV vertegenwoordigende in actie tijdens het NOJK (Nationaal Open Jeugd Kampioenschap). Dit zijn dus niet per se de standaard competitieteams, al zal de samenstelling niet heel veel verschillen van de teams die in de competitie spelen. MA1 speelt in de Houtrusthal in Scheveningen in een pittige poule tegen topclubs als Nesselande en Next Volley Dordrecht. MC1 zal het goede spel in de competitie willen omzetten in een mooie prestatie in sporthal Oostgaarde in Capelle a/d IJssel. Ook de beste mini's van RVV doen mee aan het NOJK, zij spelen in sporthal de Kruisboog in Houten.
 
Heren

Dan naar de herenteams. Er loopt voor honderden jaren aan volleybalervaring rond in onze teams in de 3e klasse, H3 en H4. Beide teams spelen in dezelfde poule en hebben het niet makkelijk na hun promotie. De 3e klasse is gewoon een pittig niveau en met iets meer mazzel (en dus puntjes) stevenen zowel H3 als H4 af op lijfsbehoud, wat een knappe prestatie zou zijn.
 
Dan de mannen van H2, die bivakkeren momenteel op een plek waar ze niet thuishoren, namelijk de laatste. Oud-H1-spelers Dennis en Hans zijn het team al komen versterken, het grootste probleem is nu nog een goede spelverdeler. Als die wordt gevonden, knokt H2 zich zonder twijfel naar lijfsbehoud. Interesse? Ze trainen op woensdagavond van 21.00 tot 22.30 uur in de Boorsmazaal.
 
We eindigen met het best presterende RVV-team van dit jaar en dat is zonder twijfel H1. Sterker nog, H1 is dit jaar zonder twijfel een van de best presterende sportteams van dit jaar van de hele gemeente Katwijk. Wie kan over 2012 betere rapportcijfers overleggen dan H1, met 26 wedstrijden gespeeld, waarvan 24 gewonnen en een indrukwekkend setsaldo van 86 voor en 19 tegen? U bent hierbij uitgedaagd. De mannen van Bart laten week in, week uit zien dat volleybal geen krachtsport is (ondanks de aanwezigheid notoire hardhitters als Martin en Ken), blessures tussen de oren zitten (op zweepslagje van Leander na dan) en sets pas boven de 20 echt beginnen (geven ze gewoon een beetje gas bij). De vele 4-0-overwinningen zijn hiervan getuige. Al het volleybalgeweld dat onze mannen wekelijks laten zien, kan niet anders dan leiden tot de bovenste plek in de 1e klasse, met als bonus een stevige voorsprong op de achtervolgers. H1 is zich er echter terdege van bewust dat het seizoen nog lang is (alstublieft, nog een open deur), je de huid van de beer pas kunt verkopen als je 'm hebt geschoten (en nog eentje) en met beide benen op de grond blijven en hard werken voor ieder punt iedere wedstrijd het motto moet zijn. Laat dat maar aan Bart over.
 
RVV wenst iedereen een gezond, sportief en blessurevrij 2013 toe.

Reactie niet mogelijk.