Gretig RVV doet uitstekende zaken in ‘de Galgenwaard’

In de laatste wedstrijd van 2019 wilde RVV H1 nog één keer laten zien waarom het al weken meedraait in de top van de tweede divisie. Tegen VV Utrecht speelden de mannen bij vlagen weergaloos en wonnen daarom overtuigend met 3-1. Door merkwaardige resultaten van de vele concurrenten hebben de Katwijkers nu zelfs uitzicht op de koppositie. Spaarnestad heeft namelijk weliswaar drie punten meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld.

Het enige smetje op de wedstrijd was het verlies van de eerste set. Na een spannend begin, beide ploegen liepen lange tijd gelijk op en even leek RVV het beslissende gaatje geslagen te hebben. De ploeg verzuimde echter om dit koel af te maken en verloor de set met een minimaal verschil. (25-23)

Getergd door dit onnodige setverlies gingen de mannen uit het visserdorp de strijd aan met de Utrechters. Onder leiding van de inmiddels ingevallen spelverdeler Ron de Mooij liet RVV eindelijk echte kwaliteit zien. De gastheren moesten het antwoord schuldig blijven en waren deze set kansloos want de setwinst ging met 15-25 naar de Katwijkers.

De derde set verliep vergelijkbaar met de set daarvoor. Het verschil was dat RVV aan het einde van deze set de teugels even liet vieren, waardoor VV Utrecht een beetje terug kon komen. De voorsprong was echter, gelukkig voor RVV, groot genoeg om wederom een gewonnen set te noteren (21-25).

Met nog een klein beetje hoop op een betere uitslag startte VV Utrecht de vierde set. Dit bleek echter al snel ook de laatste set. Door een uitstekende serviceserie van aanvoerder Bas van der Tang zonk de Domstedelingen de moed in de schoenen. RVV gooide vervolgens alle schroom van zich af en speeldeVV Utrecht ‘van het kastje naar de muur’. De blokkering leek gek te worden van de geslagen aanvallen van Jelle Noest, die de blokkerende handjes van de Utrechters uitstekend gebruikte. Ook de overige aanvallers konden door het solide verdedigende werk onder leiding van libero Vito Meulenberg, naar hartelust scoren. RVV bleef juichen, VV Utrecht beseftedat het deze set volstrekt kansloos was. (09-25).

Uitzinnige vreugde bij Heren1 na de winst op VV Utrecht in ‘de Galgenwaard’


Zoals invalcoach Pim Mossel al voorspelde, de mentaalsterkste en stabielste ploeg zou vandaag winnen. Coach Sven Wallèze, die afwezig was, kon trots zijn op zijn team. Een ander heugelijk feit was het basisdebuut van Marijn Heemskerk die na maandenlang blessureleed zijn rentree maakte. De jongeling speelde een machtig eerste punt en werd daarna, onder toezicht van een uitzinnig maar zichtbaar geëmotioneerd publiek naar de kant gehaald. Doordat ook Dames 1 de overwinning pakte en daarmee de koppositie verstevigde, gaat de afgelopen zaterdag wederom de RVV-boeken in als een prachtige dag.

Reactie niet mogelijk.