H1 biedt Inter Rijswijk H2 goed partij

Drie sets lang kon Heren 1 gisteren goed mee met de reserves van Inter Rijswijk. De bekerontmoeting ging uiteindelijk met 1-3 verloren.

De doorslaggevende factor in de drie verloren sets was dat de Rijswijkers vaak nog een tandje konden bijschakelen in de servicedruk. In de eerste set speelde H1 met vlagen prima, maar keek de thuisclub steeds tegen een kleine achterstand aan van twee punten. Boven de twintig werd de passing van de mannen van Bart dusdanig onder druk gezet, dat H1 nauwelijks nog aan scoren toekwam (21-25).

In de tweede set kwam Ard erin voor Jelle op het midden en verving Leander op de buitenaanval Gert. Onze mannen namen brutaal een voorsprong (7-5), maar schudde de 3e divisionist daarmee meteen wakker. Tot halverwege de set ging het gelijk op. Toch gaf ook in deze set de sterke service van Inter Rijswijk de doorslag, werd het gaatje een gat en wonnen de gasten ook de tweede set (18-25).

Ondanks de achterstand voelde H1 dat er wel degelijk iets te halen viel tegen de Rijswijkers. Bart hamerde op meer servicedruk en die kwam er ook. De rollen waren in deze set omgedraaid want onze mannen namen opnieuw een voorsprong en hielden die nu wel tot boven de twintig vast. De passing was goed verzorgd en daardoor speelde Ron regelmatig zijn aanvallers voor een eenmansblok, wat even zo vaak een direct punt opleverde. Bij 21-19 kwam Ard aan service en als die loopt, heeft menig tegenstander een probleem. Dat gold ook voor Inter Rijswijk, dat niet meer tot een fatsoenlijke aanval kwam (25-19).

Het goede spel werd doorgetrokken naar de beginfase van de vierde set, maar daarna zakte H1 weg. Het kwam niet meer onder de servicedruk van Inter Rijswijk uit en de kleine voorsprong was al snel een ruime achterstand (6-11). Hoewel de Rijswijkers steeds verder afstand namen, zag coach Bart geen aanleiding om te wisselen. Bij 14-25 zat de laatste set en daarmee het bekertoernooi erop voor H1.

Komend weekend is het vlaggenschip vrij, volgende week zaterdag 26 oktober ontvangt H1 in de eigen Boorsmazaal Kratos ’08 H2 uit Delft. De wedstrijd begint om 17.00 uur.

Reactie niet mogelijk.