H1 door in beker, zaterdag clash met VollinGo H2

Heren 1 heeft zich afgelopen zaterdag geplaatst voor de derde ronde van de districtsbeker. Timios H2 werd in Waddinxveen met 0-3 geklopt.

Tegen de prima spelende thuisploeg had H1 het in de eerste set lastig en keken de mannen van Bart (Leander ontbrak wegens verplichtingen elders) halverwege de set tegen een behoorlijke achterstand aan (17-12). Juist op tijd hervonden de mannen zich, werd de achterstand ingelopen en had heren 1 weer het initiatief. Uiteindelijk viel het winnen van de set (24-26) nog niet mee, omdat Timios steeds bij kon blijven.

Vanaf set nummer twee ging de service een stuk beter lopen bij RVV. Door de druk die werd ontwikkeld op de verdediging van Timios, kon heren 1 telkens een tweemansblok tegenover de aanvallen van Timios zetten.En dat is niet grappig als je dan bijvoorbeeld Ken én Martin tegenover je hebt. Van 12-12 ging het in één stuk naar 12-19 en de strijd om set twee was gestreden (17-25).

Die trend leek zich ook in de derde set door te zetten, maar ergens bij 10-10 vervielen de heren in een oude fout door iedere rally in één keer te willen afmaken en daarna terug te schakelen naar z'n achteruit. Timios is echter een team dat heel goed kan verdedigen en er kwamen daarom meer ballen terug dan de mannen gewend zijn. Onoplettendheid in het achterveld zorgde er vervolgens voor dat Timios veel te veel makkelijke ballen kon scoren. De prima service en dito blokkering redden RVV deze middag echter, waar Timios het serverend juist op de ‘big points’ liet afweten (22-25).

In de derde ronde treft RVV eersteklasser VTC Woerden H3. De exacte datum voor de wedstrijd is nog niet bekend (eind december of begin januari), wel dat heren 1 opnieuw uit speelt.

Veel belangrijker dan de beker is echter komende zaterdag, dan treft RVV in eigen huis VollinGo H2. De Goudse ploeg pikte zaterdag de eerste positie in, maar heeft naast 1 punt meer ook een wedstrijd meer gespeeld dan H1. Bij winst worden dus uitstekende zaken gedaan. Daarom hierbij nog een extra oproep om vooral te komen, want het belooft een spectaculair middagje volleybal te worden en heren 1 kan de steun goed gebruiken. De wedstrijd in de Boorsmazaal begint om 17.00 uur.

Reactie niet mogelijk.