H1 geeft niet thuis in Scheveningen

De kwalificatie ‘niet best’ paste heel best bij de wedstrijd die de mannen van H1 afgelopen zaterdag lieten zien tegen laagvlieger Kalinko H1 in Scheveningen. De wedstrijd ging verloren met 3-1.

Waar H1 zich al veilig heeft gespeeld, was Kalinko nog volop in de race om rechtstreekse degradatie te ontlopen (wat ze inmiddels gelukt is door concurrent Kratos '08 met 3-2 te verslaan). Dat was meteen te zien, want de Scheveningers begonnen net iets feller aan de wedstrijd en pakten steeds een kleine voorsprong. H1 kwam ieder keer terug, maar een simpele rekensom leert dat je aan het eind van de set dan net te weinig punten overhoudt om die te winnen (26-24).

In de tweede set kwam H1 al snel op een ruime achterstand (10-4) door geklungel in de verdediging, maar lieten de mannen van Bart daarna bij vlagen zien het betere team te zijn want bij de vijftien was het weer gelijk. Het benodigde ‘heilige vuur’ om de tegenstander te overdonderen ontbrak echter bij onze mannen, waar Kalinko wel liet zien ten koste van alles te willen winnen (25-23).

Met eindelijk weer eens serieuze servicedruk via onder meer Gert en Ard sloeg H1 in de derde set een fors gat (10-19). Kalinko liep nog wel drie punten in, maar onze mannen haalde de set uiteindelijk zonder veel moeite binnen (19-25). Wie dacht dat H1 eindelijk de geest kreeg, kwam in de vierde set bedrogen uit. Het lukte de mannen van Bart maar niet om de tegenstander hun wil op te leggen, waar dat in de thuiswedstrijd (4-0-winst) geen enkel probleem was. In een van begin tot eind zeer rommelige set bleek Kalinko het beste te kunnen rommelen (25-17).

Morgen (zaterdag 12 april) om 17.00 uur sluiten onze heren het seizoen in de Promotieklasse af met een thuiswedstrijd tegen Aspasia H1. De nummer 2 uit Kouderkerk a/d Rijn kan zich in de strijd om die plek (die recht geeft op p/d-wedstrijden) eigenlijk geen setverlies permitteren in de Boorsmazaal, terwijl RVV het seizoen zo goed mogelijk wil afsluiten. Komt allen en moedig onze mannen aan!

Reactie niet mogelijk.