H1 in foutenfestival voorbij Leython

De volleybalmannen van Heren 1 zijn nog altijd ongeslagen in de Promotieklasse. Afgelopen zaterdag moest ook rivaal Leython DC uit Leiderdorp er in een waar foutenfestival aan geloven (3-2).

Het was bij vlagen niet om aan te gluren in de Boorsmazaal, aangezien zowel H1 als Leython er weinig van bakten. De spanning in met name de eerste twee sets vergoedde echter veel, al brachten onze mannen zichzelf onnodig in de problemen. In de eerste set bleek een 20-16-voorsprong niet voldoende om de set rustig uit te spelen. Leython vocht terug en op 24-24 was alles weer mogelijk. De inhaalrace had de bezoekers echter de nodige kracht gekost en H1 won de set alsnog (26-24). De tweede set kende hetzelfde verloop, ware het niet dat onze heren het dit keer maar niet kon afmaken en Leython dat wel deed (28-30).

De derde en vierde set waren kopietjes. Eerst zakte H1 ver door de ondergrens (12-25), maar het team van Bart knokte zich in de vierde set voorbeeldig terug in de wedstrijd. Leython volgde in deze set het voorbeeld van RVV en stapelde fout op fout, al dan niet dankzij de toegenomen servicedruk van H1 (25-13).

En dus konden beide teams weer van voren af aan beginnen in de beslissende vijfde set. Leython was daarbij gewaarschuwd, want in de vorige twee wedstrijden kwam H1 furieus uit de startblokken. De Leiderdorpers konden echter niet voorkomen dat onze luidkeels aangemoedigde mannen halverwege al een gaatje van drie punten had geslagen (8-5). Die marge bleek uiteindelijk voldoende voor de zwaarbevochten zege (15-12).

Komende donderdag gaat H1 op bezoek bij promovendus VCS, dat het nieuwe seizoen eveneens sterk is begonnen en de vierde plaats op de ranglijst deelt met RVV. De wedstrijd in de Wasbeek begint om 21.00 uur.

Dames 1

Het eerste damesteam van RVV vertoonde afgelopen vrijdag tegen Inter Rijswijk tekenen van herstel. Na verlies in de eerste twee sets (25-16 en 25-19) vocht het team van coach Ard zich weer naast de Rijswijkse dames (18-25 en 27-29), maar Dames 1 kon de inhaalrace niet vervolmaken in de vijfde set (15-10). Komende zaterdag 11 oktober om 17.00 uur speelt Dames 1 in de eigen Boorsmazaal tegen Leython DC Dames 3.

Reactie niet mogelijk.