H1 kansloos onderuit bij Aspasia

De mannen van Heren 1 gingen woensdagavond roemloos onderuit bij Aspasia (4-0) en zetten hun slechte reeks daarmee nog even voort.

De thuisclub is nog volop in de race voor de tweede plaats en versloeg afgelopen weekend koploper VollinGo nog knap met 3-2. Aspasia is in alle facetten van het spel net een stapje verder dan de Katwijkse promovendus en verliezen was dus geen schande. Tegen RVV liet Aspasia middels duidelijke cijfers (25-16, 25-14, 25-17 en 25-18) zien dat het krachtsverschil tussen beide teams momenteel te groot is.

In de eerste set probeerde Martijn een bijna onmogelijke bal toch nog te halen en moest dit bekopen met een blessure, die achteraf gelukkig mee bleek te vallen. Andere 'hoogtepunten' uit de wedstrijd: Samuel die op het midden een bal vol in het blok sloeg maar 'm vervolgens zelf schitterend weer verdedigde. Dat was het eigenlijk wel. Oh ja, de teller was ook nog twee keer in slaap gevallen, waardoor beide teams een keer een punt te weinig kregen.

Na kansloos verlies in de eerste twee sets liep het in de laatste twee sets iets beter bij H1. Onze mannen konden een beetje aanklampen, maar in de derde set hadden het team van Bart nooit zicht op een stuntje. In de vierde set was dat ondanks het toch nog ruime setverlies een heel ander verhaal. Aangezien het echter niet sjiek is om de abominabele en thuisfluitende arbitrale leiding te noemen als belangrijke reden voor het verlies in de laatste set, zullen we die momenten even duidelijk belichten. Want die beslissingen waren ook niet erg 'sjiek'.

Een scherm opzetten is heerlijk om op strand uit de wind te genieten van de zon. In het volleybal is dat het bij de service de baan van de bal aan het zicht van de tegenstander onttrekken door bij elkaar te gaan staan en dat is verboden. Niet voor Aspasia, zo bleek tot twee keer toe in deze set en op niet onbelangrijke momenten.

Het zou een te lang verhaal worden om op te sommen wat een tweede scheidsrechter allemaal wel en niet mag, maar wat hij in ieder geval niet mag, is fluiten voor een technische fout zoals twee keer spelen als de eerste scheidsrechter ook prima zicht heeft op de situatie. En hoewel de man op de bok uitstekend zicht had en overigens geheel terecht had geconstateerd dat er niets aan de hand was, floot de tweede scheids dus wel. Tot verbijstering van eigenlijk iedereen verschool de eerste scheidsrechter zich echter achter "ik vertrouw op mijn tweede scheidsrechter" en kende het punt toe aan Aspasia. Tja…

Wat een tweede scheidsrechter wel mag, is fluiten voor netfouten aan 'zijn' kant van het speelveld. Dat deed hij dan weer niet bij een (erg duidelijke, dat vonden ze bij Aspasia ook) netfout van Aspasia, al gaf hij het wel aan, maar op het moment dat de eerste scheidsrechter deze constatering had moeten overnemen, vertrouwde meneer het oordeel van zijn kompaan in het wit opeens niet en liet rustig doorspelen, waarna Aspasia het punt scoorde tegen een verbouwereerd RVV. En toen was de afstand plotseling drie punten. Op dat moment knakte het bij RVV en was het voor Aspasia eenvoudig om de set uit te maken. Tegen dergelijke beslissingen valt namelijk niet op te volleyballen.

Hoewel H1 alleen nog een theoretische kans heeft om überhaupt in de gevarenzone terecht te komen, zullen de mannen van Bart er komende zaterdag op gebrand zijn weer eens een goed resultaat neer te zetten, zeker omdat Zovoc op bezoek komt. De Zoetermeerders staan slechts twee punten achter onze mannen en zullen graag over RVV heen willen wippen. De wedstrijd in de Boorsmazaal begint om 17.00 uur. Er is geen voetbal, dus dat is geen excuus. H1 kan de steun daarbij goed gebruiken!

Reactie niet mogelijk.