H1 laat Gemini Kangeroes ontsnappen (1-3)

De mannen van H1 kwamen afgelopen zaterdag net tekort tegen rivaal en nummer twee van de ranglijst Gemini Kangeroes H1. In de Boorsmazaal ontsnapten de Voorschotenaren in de tweede set en dat leverde hen uiteindelijk de overwinning op (1-3).

Gebrand op revanche voor de ruime nederlaag in Voorschoten stuurde coach Pim (hij verving de wegens vakantie afwezige Bart) een gemotiveerd RVV binnen de lijnen. Gemini startte echter beter en nam een kleine voorsprong, die lang bleef staan (15-18). Wat H1 ook probeerde, het gaatje kon niet meer worden gedicht en werd zelfs nog iets groter (19-25).

Het besef dat het beter kon en moest, kwam bij onze mannen op 18-20 in de tweede set. H1 knokte zich geweldig terug en manoeuvreerde zich op pole-position voor setwinst (23-22). Een logische time-out van Gemini zorgde ervoor dat het ritme bij H1 even weg was en twee persoonlijke fouten en een goed blok later stond het 23-25 en dus 0-2 in plaats van 1-1, en dat had H1 volledig aan zichzelf te wijten.

Murw geslagen door het onnodige setverlies keek H1 meteen tegen een achterstand aan in de derde set (1-5). Hoe hard onze mannen ook werkten, vooral de sterke blokkering van Gemini was er debet aan dat ze nooit in de buurt kwam van setwinst (18-25).

De Voorschotenaren hadden de winst binnen en waren in de laatste set net wat minder scherp en gretig dan H1. Ons vlaggenschip won de laatste set ruim (25-18) en verdiende dat punt over het geheel van de wedstrijd alleen al op basis van inzet en strijdlust.

Komende vrijdag wacht opnieuw een pittige klus voor H1, dan wacht in Delft nummer drie Delta. Ook al zo'n team dat een narrow escape kende in de heenwedstrijd. H1 vergat het toen in de vijfde set af te maken en liet Delta ontsnappen. De wedstrijd in sporthal Kerkpolder begint om 21.30 uur.

Reactie niet mogelijk.