H1 laat het flink afweten tegen Sky Jumpers

RVV H1 liet het zaterdag tegen Sky Jumpers H1 flink afweten. De eerste set was nog acceptabel, daarna was het over en sluiten (1-3).

En dus lieten onze mannen dure punten liggen, terwijl het daar na de eerste set absoluut niet naar uitzag. Mede dankzij het fanatieke thuispubliek pakte H1 meteen een kleine voorsprong en hield die tot boven de twintig vast, onder meer dankzij een schitterend blok van Samuel. De talentvolle jongeling (15) stond dit keer op het midden geposteerd, aangezien Ard de spelverdeling van zijn afwezige broer Ron op zich nam. Door een slordige passing werd het toch weer 23-23, maar Jelle ranselde het setpoint op het scorebord, waarna een blok van Jelle en Ken het beslissende punt opleverde (25-23).

Sky Jumpers bleek echter geen team dat zich zomaar neer wenste te leggen bij het setverlies, want naast de sterke aanval liep de service van de Haagse formatie vanaf set twee als een tierelier. De passlijn van H1 kan normaal wel een pittige servicedruk aan, maar daar was zaterdag weinig van te merken. Zowel in de tweede set (17-25) als na een regelrecht beschamende vertoning in de derde set (9-25) stonden onze mannen in recordtijd met 1-2 achter.

Wie H1 deze twee sets aan het werk zag, gaf geen cent meer voor het team van Bart, die veelvuldig wisselde om te proberen het tij te keren. Toch had het na vier sets 'gewoon' 2-2 kunnen staan. Mede dankzij het betere pass- en verdedigingswerk van die andere jongeling bij RVV, libero Martijn (15), stond het verdedigend weer wat beter en kon H1 goed bijblijven. Een ander euvel brak de mannen deze set echter op: de eigen service. Waar Sky Jumpers daarmee nauwelijks directe fouten maakte, waren die van H1 niet op de vingers van één hand te tellen. Alleen al daarom manoeuvreerden onze heren zich ook deze set in een kansloze positie (22-25).

Onze mannen hebben even tijd om te herstellen van deze verliespartij, H1 speelt op vrijdag 28 februari tegen Punch H1. De wedstrijd in het TU-Sportcentrum in Delft begint om 19.30 uur.

Reactie niet mogelijk.