H1 laat weinig heel van verzwakt Liusna

Na de verrassende bekernederlaag van vorige week, werd de thuiswedstrijd in de competitie tegen Liusna H1 door onze mannen vooraf bestempeld als 'toch wel lastig'. Dat bleek afgelopen zaterdag echter geen moment het geval in de Boorsmazaal (4-0).

Waar bij Liusna enkele spelers ontbraken, sloot middenbeuker Ken juist weer aan bij Heren 1. Coach Bart hoefde de belangrijke aanvaller van ons vlaggenschip deze wedstrijd niet eens in te brengen. Vervanger op het midden Jelle speelde een uitstekende wedstrijd, eigenlijk net als iedereen. Jelle zorgde met maatje Jeroen op het midden regelmatig voor een score en beide heren hielden vaak een blokkeerder bij zich. Voor Gert, Leander, Ard en Martin erg lekker, want met de veelvuldig gecreëerde eenmansblokken wisten ze wel raad. Daarnaast werd een wapen dat al een aantal weken in de kast lag, de service, maar weer eens tevoorschijn gehaald.

De eerste set was nog maar nauwelijks begonnen of een zeer gemotiveerd Heren 1 (onze mannen hadden iets goed te maken na de even smadelijke als terechte uitschakeling in de beker) liep al ver weg bij het zwakke Liusna. H1 maakte weinig fouten en zette de Lissenaren onder zware druk. De ruime voorsprong van tien punten werd zonder enige moeite omgezet in setwinst (25-15).
 
De overige sets werden gekenmerkt door dezelfde opbouw: H1 gaf gas en Liusna had niets te vertellen. Slechts sporadisch werd er een bal gescoord in het veld van RVV, maar aangezien de passing prima was, had H1 het initiatief iedere keer snel weer terug. Vooral Jelle viel daarbij op door op een voor hem ongebruikelijke positie (midden) zoals gezegd een sterke wedstrijd neer te zetten en ook serverend was de Leiderdorper in Katwijkse dienst niet te stuiten, gezien zijn lange series. En als er al een keer een lastige bal terugkwam, stond daar altijd weer Martin, die zowel aan het net als achter de drie meter weer eens niet te stoppen was.

De tweede set werd op een wat bijzondere manier beëindigd door Gert, die op 24-11 als een echte "eenarmige bandiet" (aldus Ken) de middenman van Liusna met één hand afblokte (25-11). Ook de derde (25-14) en vierde set (25-12) gingen met afgetekende cijfers naar H1, dat zich daarmee bovendien een goede dienst bewees en een puntje uitliep op de beide concurrenten VollinGo H2 en Zovoc H1.

Komende vrijdagavond is Heren 1 te gast bij Castellum H2 in Alphen a/d Rijn. De wedstrijd in sporthal De Arena begint om 21.00 uur.

Reactie niet mogelijk.