H1 met moeite voorbij Castellum H2

De mannen van H1 hebben afgelopen vrijdag een lastige hobbel genomen in de vorm van Castellum H2. Geheel schadevrij kwam ons vlaggenschip echter niet door de ontmoeting in Alphen (2-3).

De mannen van coach Bart begonnen de wedstrijd niet echt op een handig moment, namelijk pas nadat in de eerste set al een achterstand van vijf punten op de borden stond. De prima spelende gastheren zetten de voorsprong keurig om in setwinst (25-20).

De kentering in de wedstrijd kwam halverwege de tweede set, toen H1 onder leiding van hoofdpasser Ard eindelijk de service van Castellum echt goed onder controle kreeg. Dankzij een goede servicepass kon Ron veel vaker Ken en Jeroen aanspelen, met als bijkomend voordeel dat ook de buitenaanvallers het wat makkelijker kregen. Met name Leander en Martin scoorden in de tweede (19-25) en derde set (13-25) veelvuldig en ook in de vierde set was er tot 15-19 niets aan de hand.
 
Met een knappe serviceserie vocht Castellum zich echter verrassend weer op voorsprong (21-20). De onnodig spannende slotfase van de vierde set kwam tot een voor onze mannen bijzonder frustrerend einde toen de – verder overigens prima leidende – scheidsrechter op 24-23 een bal ingaf die wel heel erg duidelijk uit was (25-23).

Een vijfde set moest dus de beslissing brengen en dat was niet iets waar H1 vooraf op had gerekend. Natuurlijk is Castellum in eigen huis een lastige tegenstander, maar het onnodige verlies van de vierde set had zomaar zijn weerslag kunnen hebben in de vijfde set. Dat had het echter niet, want onze mannen waren niet van plan deze wedstrijd te verliezen. Na een prima serviceserie van Ron stond het in een mum van tijd 0-6 en was de wedstrijd gespeeld, aangezien H1 geen moment meer in de problemen kwam (9-15).

Beide concurrenten VollinGo H2 en Zovoc H1 wonnen met 1-3 en kropen dus weer een puntje dichterbij. Komende zaterdag ontvangt H1 in de eigen Boorsmazaal de ervaren mannen van Leython DC H3, die een puntje snoepten van VollinGo. De wedstrijd begint om 17.00 uur. Komt allen en steun H1 in de strijd om het kampioenschap!

Reactie niet mogelijk.