H1 opnieuw maatje te groot voor Kratos ’08

Net als in de heenwedstrijd leek het afgelopen vrijdag op basis van de setstanden een moeizame overwinning (1-3) van H1 op de nummer voorlaatst Kratos '08 H2. Feit was echter dat onze mannen ook dit keer nauwelijks in de problemen kwamen.

Behalve dan in de slotfase van de vierde set. Tot 20-23 was er geen vuiltje aan de lucht voor het team van coach Bart en leek een 0-4-overwinning in de maak. Juist op dat moment kwamen onze mannen even niet tot scoren en de thuisploeg uit Delft wel. Gesteund door een flinke schare publiek werkte Kratos een setpoint weg, waarna Jelle op 25-24 keurig scoorde via de blokkering. Dat was het scheidsrechtersduo helaas voor H1 op de een of andere manier echter ontgaan en dus was de wedstrijd afgelopen. Bart was na afloop zoals altijd helder in zijn commentaar: “Zo’n laatste bal is natuurlijk slordig van de scheidsrechter, maar we hadden nooit in deze positie moeten komen. We hebben Kratos zelf in leven gehouden in de laatste set.”

Dat ging in de eerste drie sets een stuk beter. H1 haalde eindelijk weer een fatsoenlijk niveau met de service en bracht de thuisploeg regelmatig in de problemen omdat de boomlange middenaanvaller van Kratos daardoor steeds minder kon worden aangespeeld. Hoewel onze heren vooral in de eerste set verdedigend nog wat steekjes lieten vallen, bleek de aanvalskracht van H1 voldoende voor setwinst (20-25).

Zowel in de stand als qua scoreverloop was het in de tweede set hetzelfde verhaal, met als enige verschil dat het gat al wat eerder werd geslagen (20-25). Ook in set drie was er weinig aan de hand voor H1. Toch bleek de eindfase een voorbode voor die van de al beschreven vierde set. De mannen van Bart verspeelden een kleine voorsprong en lieten het hardwerkende Kratos terugkomen tot 23-23. Een dreun van Martin en een wat gelukkig gescoorde omloopbal van Ken (in de brievenbus) waren uiteindelijk voldoende voor de setwinst (23-25).

Dankzij de overwinning blijft H1 keurig meedraaien in de middenmoot van de Promotieklasse. Komend weekend zijn de mannen vrij, op woensdag 12 februari om 21.30 uur staat de inhaalwedstrijd in Koudekerk a/d Rijn gepland tegen het sterke Aspasia H1. Op zaterdag 15 februari  om 17.00 uur spelen de mannen van Bart in de eigen Boorsmazaal tegen Sky Jumpers H1.

Reactie niet mogelijk.