H1 in spektakel langs taai Zovoc

Er stond niets meer op het spel voor de mannen van H1 en Zovoc, maar beide teams maakten er zaterdag in de Boorsmazaal een spannend spektakel van met H1 uiteindelijk als verdiende winnaar (3-2).

Het had na vier sets eigenlijk al afgelopen moeten zijn. Na winst voor H1 in de eerste twee sets (25-21 en 25-20) knokte Zovoc zich echter knap terug, al had de thuisclub het aan zichzelf te wijten dat er een beslissende vijfde set nodig was. In die eerste twee sets was met name de servicedruk doorslaggevend. Ken zette een aantal keer een goede serie neer met zijn sprongservice, maar ook Erik en Ron maakten het de passing van Zovoc bij tijd en wijle bijzonder lastig. Toen H1 de service van Zovoc echt goed onder controle kreeg aan het eind van de eerste set, was er geen houden meer aan voor de bezoekers.

Een slecht begin van de derde set nekte H1 uiteindelijk, hoewel het team van Bart onder aanvoering van de uitstekend spelende Erik en Martin nog heel dicht bij setwinst kwam (24-26). In de vierde set was dat juist andersom, toen weigerde H1 te profiteren van een prima start, al kun je ook zeggen dat Zovoc niet opgaf en knap terugkwam in de set. Matchpoints op 24-23 en 25-24 waren echter niet besteed aan onze mannen, waarna Zovoc drie punten op rij scoorde en de set won (25-27).

Een domper voor H1, dat in de vijfde set echter weer uit de startblokken schoot en halverwege onbedreigd afstevenden op de winst (8-4). Zovoc bleek ook in deze set een taaie tegenstander, want het werd nog heel spannend. De mannen van Bart kregen vanaf 14-12 het beslissende punt maar niet op de borden en heel even leek Zovoc ook de vijfde set onder de neus van RVV weg te kapen. Juist op dat moment zorgden uitblinkers Erik en Martin voor de scorende aanvallen. Op 17-16 forceerde Erik met zijn service een pass die te scherp op het net kwam, waarna het voor Gert een koud kunstje was om het winnende punt te scoren (18-16).

De opluchting in het veld en op de tribunes was groot, want H1 was wel weer eens toe aan een zege. Komende zaterdag kunnen de mannen deze winstpartij een goed vervolg geven in Scheveningen. De ontmoeting met Kalinko H1 in sporthal Houtrust begint om 14.30 uur.

Reactie niet mogelijk.