H1 steelt puntje tegen Punch

Een puntje bleek afgelopen vrijdag het hoogst haalbare voor de mannen van H1 in de uitwedstrijd tegen Punch. De Delftse studenten bleken dit keer te sterk (3-1).

En dus blijft het nog even kwakkelen met H1, dat de wedstrijd moeizaam begon maar niettemin lang meedeed in de eerste set (25-21). De mannen van Bart beschikken momenteel echter niet over de vorm van de vorige ontmoeting met Punch, toen de studenten alle hoeken van het veld te zien kregen. De passing was wisselvallig, aanvallend was het alles of niets (en te vaak dus niets) en Punch maakte handig gebruik van het blok van RVV.

Punch drukte meteen door in de tweede set, toen de thuisclub in één servicebeurt tien punten uitliep (van 10-10 naar 20-10) en deze voorsprong uiteraard niet meer uit handen gaf (25-13). Hierbij werden de studenten overigens ook nog een aantal keer geholpen door het arbitrale duo, dat zich had aangepast aan het niveau van H1 en het er deze wedstrijd dus niet al te best vanaf bracht.

Uiteindelijk was jongeling Samuel (15) nodig om de mannen op het goede spoor te zetten. Hij begon op 0-1 met serveren en wat Punch ook probeerde, de passing kwam niet goed aan en als er al een aanval kwam, zat het blok in de beginfase van de derde set wel potdicht. Pas bij 2-12 was de servicebeurt voorbij en had RVV een voorsprong die voldoende zou moeten zijn voor een ruime setwinst. Niets van dat alles, want in het verdere verloop van de set had het team Bart al weer zoveel kansen verprutst, dat Punch er weer helemaal in geloofde en boven de twintig ‘gewoon’ weer langszij kwam (22-22). Toch kwam RVV niet meer op achterstand dankzij scorende aanvallen van Ken en Erik en precies op tijd (op 23-24) kwam Samuel weer aan service. Hij dwong daarmee een directe fout af en bezorgde H1 de derde set (23-25).

Een slap begin van de vierde set (6-2) kostte Heren 1 uiteindelijk de vierde set. Er werd te weinig verdedigd en domme fouten en slechte passes wisselden elkaar veel te vaak af. Bart wisselde veelvuldig ( de gemiddelde leeftijd daalde daarmee tot rond de 20), maar alleen het inbrengen van Jelle sorteerde in scorend opzicht echt effect. Het was niet voldoende, want ook de laatste set ging met 25-20 naar de thuisclub.

H1 zal komende zaterdag 8 maart in eigen huis echt uit een ander vaatje moeten tappen om kans te maken op de overwinning. Dan komt rivaal Leython DC H2 op bezoek in de Boorsmazaal. Een cruciale wedstrijd voor onze mannen, want als ze snel in veilige haven willen zijn, is winst geboden. De wedstrijd begint om 17.00 uur. Komt allen, u zult zich absoluut niet vervelen!

Reactie niet mogelijk.