H1 verzuimt koploper VollinGo pijn te doen

Toen afgelopen zaterdag de rookwolken van de schitterende volleybalwedstrijd in de Boorsmazaal waren opgetrokken, stond het na vier sets 1-3 voor koploper VollinGo H1 tegen onze mannen.

Het had zomaar heel anders kunnen zijn. Beide teams gaven elkaar gedurende de wedstrijd bijzonder weinig toe. Pas boven de twintig punten liet de koploper uit Gouda tot drie keer toe zien waarom zij de nummer 1 zijn.

In de eerste set was dat dus niet het geval. H1 speelde gedegen, ontwikkelde ondanks een ondermaatse service veel druk op de Goudse formatie en stond verdedigend goed. Scorend zijn de mannen altijd sterk en in deze wedstrijd was dat niet anders, zeker omdat de na een blessure teruggekeerde Martin weer als vanouds op dreef was. Met hem en Ken zijn ook de twee sterkste schakels deze middag benoeRVV- VolinGo met Killblock Martin Verheij en Ken Roversmd. De prima blokkering van VollinGo kreeg maar moeizaam vat op beide aanvallers, die veel punten voor hun rekening namen. Onze mannen moesten tot het uiterste gaan in de eerste set, maar kregen loon naar werken. Op 27-26 was een uitstekende service van Ard voldoende voor de setwinst (28-26).

De overige sets waren zeker zo spannend als de eerste, alleen kon VollinGo de servicedruk nog iets opvoeren, terwijl H1 dit wapen in de kleedkamer leek te hebben achtergelaten. Des te knapper was het dat onze mannen het de onbetwiste nummer 1 met prima spel bijzonder moeilijk maakten. In de tweede set was het verschil tot 20-20 nooit meer dan twee punten, maar haperde RVV juist in de beslissende fase (20-25).

Dat was in de derde set wel anders, want na een achterstand in de beginfase knokte de thuisclub zich gewoon weer naast VollinGo en was op 23-23 alles mogelijk. Juist op dat moment lieten de gasten zien waarom ze hard op weg zijn richting de 3e divisie. Met twee goede aanvallen werd H1 kansloos gelaten (23-25).

RVV pakte de zaken energiek op in de vierde set, maar had met name in de beginfase veel moeite met de blokkering van VollinGo. Het leverde een flink gat op in het voordeel van de ploeg uit Gouda (12-19). Onder aanvoering van Martin en Ken en sterk verdedigend werk van Samuel kwamen onze mannen in de loop van de set aanvallend weer goed door en hoewel H1 dichtbij kwamen (17-20), konden ook zij niet voorkomen dat VollinGo de set en daarmee de wedstrijd naar zich toe trok (20-25).

Coach Bart was na afloop vooral tevreden over de eerste set. "Dat was denk ik de beste set van het seizoen tot nu toe." Minder te spreken was hij over het serverende werk van zijn team, wat normaal gesproken toch een sterk wapen is. "Iedere set werd minstens vijf keer fout geserveerd en vaak waren het ook nog services zonder enig risico. Dat heeft ons vandaag punten gekost."

Komende vrijdag kan RVV H1 de goede lijn doortrekken tegen Kratos '08 H2. De wedstrijd in sporthal Tanthof in Delft begint om 19.30 uur.

Reactie niet mogelijk.