Halve finales voor RVV Jongens B

1522041_507964149319452_1421399748_nAfgelopen zaterdag plaatste RVV jongens B zich voor de halve finales van de Nederlands Open Jeugd Kampioenschappen. Ondanks een ongelukkige blessure van Lex Pardon wist het team zich na twee wedstrijden te plaatsen bij de laatste 16.

Met slechts 8 spelers vertrok Jongens B naar Den Haag voor een drietal wedstrijden. Plaatsing bij de beste twee teams gaf doorgang naar de halve finales.  RVV startte met een opwarmertje. Simokos, uit Bovenkarspel werd letterlijk weggeslagen met een 25-4 overwinning. In de tweede set landde Lex Pardon ongelukkig en liep een enkelblessure op. Een grote teleurstelling. Gelukkig leidde dit niet tot veel problemen, de set werd alsnog afgesloten met een 25-10 overwinning.

Samuel di Maggio, net terug van vakantie, mistte in de eerste doorgang tegen de thuisploeg Kalinko duidelijk ritme. Later in de wedstrijd pakte hij de draad goed op als middenaanvaller en serveerde met behoorlijke dreiging. De eerste set werd nog vrij gemakkelijk gewonnen met 25-16, de tweede set bleef Kalinko verrassend goed bij. Tot aan 15-13 werd het gat nog niet geslagen. De tegenstander uit Scheveningen was niet van plan op te geven. Pas richting het einde van de wedstrijd wisten de jongens en meisjes uit Katwijk wat meer gas te geven, 25-17.

Plaatsing voor de halve finales was een feit, en maakte de wedstrijd tegen eeuwige concurrent Visade een formaliteit. Waar Visade speelde met duidelijke versterking ten opzichte van de competitie, startte RVV met een gehavende selectie. Met 11-25 ging de eerste set dikverdiend naar Visade. Een deceptie voor Martijn Klinkenberg, die sterk speelde. Met deze ruime nederlaag zag Quinty van Delft haar speeltijd somber in, ondanks haar sterke optreden in de oefenwedstrijd tegen Apollo 8 in Borne.

Ondanks het verlies van de eerste set werd moedig gestart met de tweede. Het publiek werd verwend met volleybal wat we van RVV gewend zijn. Door hard werken bleven onze jongens en meisjes tot aan de slotfase dichtbij. Visade had nog weinig in te brengen en RVV kwam langszij. Een foutservice van Visade besliste de set, 25-20.

Op 8 februari nemen de talentvolle jeugdspelers van RVV het op in de halve finales, bij de beste 16 van Nederland. Wordt vervolgd.

Reactie niet mogelijk.