Heren 1 bindt Castellum H2 aan zegekar

Heren 1 verloor zaterdag voor het eerst dit seizoen een set in de eigen Boorsmazaal, maar dat gebeurde pas toen de wedstrijd tegen Castellum H2 al binnen was.

De mannen hadden de eerste drie sets namelijk al gewonnen, al kostten de tweede en derde set de nodige moeite. De eerste set was als vanouds. Met sterk serveer- en blokkeerwerk werd gebouwd aan een enorme voorsprong (23-11). Omdat de scoringsmachine even haperde, kon Castellum nog iets terugdoen, maar bij 24-16 was het toch raak en was de eerste set binnen (25-16).

Een paar puntjes verliezen bij een ruime voorsprong is geen drama, maar Castellum knokte zich in de laatste fase van de eerste set wel in de wedstrijd en dat leverde nog flinke tegenstand op in het vervolg van de wedstrijd. De Alphenaren beschikken over een prima team, hebben een goede mix van ervaring en jong talent en dat kwam steeds vaker tot uiting. Toch bleef Heren 1 de bovenliggende partij omdat de mannen van Bart bij vlagen uitstekend volleybal speelden. Tot aan het eind van de tweede set ging de score keurig gelijk op, maar precies mocht uitblinker Ken serveren, die met twee geweldige services de set binnenknalde (25-23).
 
Het spelniveau van de derde set was iets minder, maar de spanning vergoedde veel voor het publiek, dat zich luid en duidelijk liet horen. Dit keer kwamen de Alphenaren als eerste op setpoint (22-24), Nadat de eerste was weggewerkt door Heren 1, had Ron precies op tijd Ken en Martin weer tot zijn beschikking aan het net. Martin beukte RVV naar setpoint, waarna Ken een snelle aanval kiezelhard op het hoofd van een tegenstander liet eindigen. Het is te hopen dat de arme Alphenaar er geen blijvende schade aan heeft overgehouden.

De vinger op de zere plek leggen voor het verlies van de laatste set was niet heel moeilijk. De passing viel halverwege de set helemaal weg en Castellum liep uit naar een ruime voorsprong (11-19). De Katwijkers richtten zich daarna wel weer op brachten het verschil terug tot vier punten (15-19), waarbij Ken nog maar eens een tegenstander bijna knock-out sloeg. De Alphenaren lieten zich de kaas echter niet meer van het brood eten en brachten RVV het eerste setverlies van het seizoen in eigen huis toe (20-25). De eerlijkheid gebiedt daarbij te zeggen dat Castellum op basis van de prachtige wedstrijd ook wel een punt verdiende.

 

Komende vrijdag speelt Heren 1 in Leiderdorp tegen Leython DC H3, de wedstrijd in sporthal de Bloemerd begint om 21.30 uur.

Reactie niet mogelijk.