Heren 1 in thriller langs VollinGo

De strijd om de koppositie in de 1e klasse tussen Heren 1 en VollinGo H2 was er zaterdag eentje waar je als neutrale toeschouwer vooraf op hoopt: een bloedstollende thriller. Onze mannen wonnen met 2-3, waarmee de weg naar het kampioenschap helemaal open ligt.

Daar zag het na de eerste set overigens niet naar uit. De mannen van Bart openden nerveus, kwamen niet in hun spel en keken al snel tegen een kleine achterstand aan. De service bracht niet de gewenste druk op de passing van de Goudse formatie en de prima scorende thuisclub trok de eerste set ruim naar zich toe (25-17).

Heren 1 was nu echter wakker en de enorme dreiging van Ken en Jeroen kwam in set twee tot uiting omdat de passing steeds beter begon te lopen. Bart bracht Jelle in het veld en dat pakte uitstekend uit, want de buitenaanvaller scoorde bijna iedere bal in deze set. Tel daarbij op dat ook Martin vanaf de tweede set echt ‘warm’ was, en de duidelijk setwinst (20-25) is verklaard.

In de derde set vergat koploper H1 het prima spel uit de vorige set te vervolgen. De klad kwam er weer in en meteen was daar weer een achterstand van drie punten. VollinGo bouwde die voorsprong zelfs nog iets uit en bij 23-19 leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisclub. Maar dankzij een prima serviceserie van Ron konden de Gouwenaren hun midden niet meer aanspelen en zat de blokkering potdicht, waarbij Ken het team maar weer eens op sleeptouw nam. De voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en bij 23-24 kreeg RVV zelfs een setpoint. VollinGo knokte zich echter terug naar 24-24 en via 25-25 won de runner-up in de 1e klasse de derde set alsnog (27-25).

Gezien de stand in de poule was de vierde set van enorm belang voor H1. Als die gewonnen zou worden, kon VollinGo hooguit een puntje inlopen en zouden onze mannen koploper blijven. Bij verlies zou het team uit Gouda op gelijke hoogte komen. De opdracht van Bart was duidelijk: veel ballen door het bijna 100 procent scorende midden en winnen die set. De thuisclub kreeg in het begin van de set meteen een tegenvaller te verwerken toen een van hen kermend op de grond bleef liggen. Zweepslag, zo luidde de eerste diagnose. Vanaf deze plaats: sterkte, we hopen op een spoedig herstel.

De kracht van VollinGo zit echter ook in de breedte, want moeiteloos werd zijn positie overgenomen door een talentvolle jonge speler. Beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe en tot 20-20 zat er hooguit twee punten verschil tussen de kemphanen. In de bloedstollende slotfase gaf de aanvalskracht van Ken en Martin de doorslag en de o zo belangrijke set was een prooi voor H1 (22-25).

De ontlading was groot en de luidkeelse aanmoedigingen van het thuispubliek verstomden even, zeker toen de mannen furieus opende in de vijfde set (1-5). Normaal een gelopen koers in deze fase, maar VollinGo wist van geen opgeven, vocht zich weer helemaal terug en stond bij de veldwissel zelfs weer op voorsprong (8-7). De toeschouwers met een slecht hart konden (als ze niet al weg waren) vanwege de spanning beter even koffie gaan drinken in de kantine. Via 12-12 werd het na twee geweldige rally’s 14-12 en leek de buit binnen voor VollinGo.

Maar zoals het hoort in een thriller, eindigde die toch net weer even anders dan verwacht. Want daar was weer die geweldige middenaanval en juist op tijd kwam Ard aan service. Op 14-13 beukte Martin een bal rechtdoor en op 14-14 kreeg Ken het weer eens op zijn heupen. Het eerste matchpoint werd meteen benut, want een uitstekende service van Ard kon niet meer worden verwerkt door VollinGo.

Door deze prachtige overwinning in het hol van de leeuw bouwt H1 haar voorsprong zelfs een puntje uit. Het verschil is nu vier punten met VollinGo en vijf met Zovoc, die teams staan komende woensdag tegenover elkaar in Zoetermeer. Over twee weken ontvangt H1 in de eigen Boorsmazaal Timios H2. De wedstrijd begint om 17.00 uur. Nog drie finales te gaan, dus zet de datum (6 april) alvast in de agenda en kom de mannen aanmoedigen!

Reactie niet mogelijk.