Heren 1 is ‘Herbstmeister’

Net als in de bekerwedstrijd had Heren 1 het afgelopen zaterdag één set lastig met Timios H2. De mannen voorkwamen echter puntverlies (0-4) en zijn officieel ‘Herbstmeister’.

Dat er zo’n lastige set aankwam, daar zag het in de eerste set zeker niet naar uit. Na een minuut stilte wegens het overlijden van voetbalgrensrechter Richard Nieuwenhuizen uit Almere, werd Timios met veel overtuiging onder zware druk gezet en halverwege de set maakte H1 het definitieve verschil in de set. De ruime voorsprong (13-20) werd zonder veel moeite gepromoveerd tot setwinst (17-25).

De tweede set werd dus die spannende, waarbij Timios vanaf het begin een kleine voorsprong had. Nu wordt RVV niet zo snel nerveus, maar bij de twintig was de achterstand er nog steeds. De passing zakte weg en ook de blokkering was even niet zoals het hoort. Uiteraard niet naar de zin van coach Bart, die met wissels het tij probeerde te keren. Zijn wissels pakten uitstekend uit, de mannen zetten een tandje bij en liepen de achterstand in. Het eerste setpoint werkten de Waddinxveners nog weg, bij de tweede kans was het alsnog raak (24-26).

Waar bij veel teams de koppies gaan hangen na een nipt verlies met kansen op meer, wist Timios ook in de derde set lang bij te blijven. Feit was echter wel dat Heren 1 zowel volleyballend als op het scorebord het initiatief had, met een voorsprong die steeds zo rond de drie punten schommelde. Even leek ook deze set een spannend einde te krijgen toen Timios gevaarlijk dichtbij kwam (20-21), maar de mannen van Bart drukten het gaspedaal wat verder in en gunden Timios geen punt meer (20-25).

De hangende koppies bij de tegenstander doken pas op in de vierde set. In korte tijd stond er een niet meer te achterhalen voorsprong op het bord voor RVV (4-13) en was het de vraag of Timios de tien punten deze set wel zou halen. Er werd vooral heel goed geserveerd, waardoor er nauwelijks nog een lastige bal over het net kwam. En met simpele ballen wisten de heren wel raad, op tempo speelde Ron zijn aanvallers met de regelmaat van de klok voor ‘eenmansblokken’ en was het raak. Timios eindigde uiteindelijk net boven de tien punten (12-25), maar dat deerde RVV totaal niet. Opnieuw een 0-4-overwinning, waardoor de mannen met nog één officiële speelronde voor de winterstop niet meer te achterhalen zijn voor concurrenten Zovoc en VollinGo.

Speciale dank gaat namens Heren 1 uit naar de fanatieke supporters, die naast het aanmoedigen ook nog tijd hadden om een kistje mandarijnen te pellen voor de mannen. Hulde!

Komende zaterdag speelt RVV uit tegen Donar H1. Het gedegradeerde (en leeggelopen) Leidse team is aan een vrije val bezig en bezet in de 1e klasse de laatste plaats. Ongelukken zitten in een klein hoekje, dus zal er ook in Leiden hard voor de punten gewerkt moeten worden. De wedstrijd wordt in verband met asbestsanering niet in Broekplein gespeeld, maar om 15.00 uur in de sporthal van het Da Vinci College aan de Lammenschansweg in Leiden.

Reactie niet mogelijk.