Heren 1 kampioen!!!

De FOTO'S en FILMPJES staan nu online.

Kampioenen!!! (Foto: Adrie van Duijvenvoorde).

Kampioenen!!! (Foto: Adrie van Duijvenvoorde).

Het heeft twaalf jaar geduurd, maar de mannen van Heren 1 spelen komend seizoen weer in de Promotieklasse! Afgelopen zaterdag werd Donar H1 met 4-0 geklopt, al kostte dat vooral de tweede en beslissende set wat meer moeite dan vooraf was ingeschat.

De Leidse formatie speelde vrijuit, had niets te verliezen en was zeker niet naar de volle Boorsmazaal gekomen om zich af te laten slachten. Dat gebeurde in de eerste set echter wel. Onze mannen hadden al heel rap een ruime voorsprong te pakken (12-6) en bouwden die in sneltreinvaart uit naar 25-12. Het midden met Jeroen en Ken was scorend gezien niet in de topvorm van de afgelopen weken, maar beide aanvallers hadden ook tegen Donar zoveel dreiging dat Gert, Martin, Jelle en Leander (afhankelijk van wie er speelde uiteraard) bijna steevast een eenmansblok tegenover zich hadden. En daar optimaal van profiteerden omdat Ron ze op de juiste momenten feilloos wist te vinden.

Niets aan de hand, zou je zeggen, nog 1 set en het kampioenschap is binnen. Donar bleef in de tweede set echter veel beter bij dan verwacht en H1 raakte daardoor danig uit evenwicht. De aanstaande kampioen ging ineens domme fouten maken, de servicedruk viel weg en Donar kon hun prima lopende middenaanval in stelling brengen. Toch had RVV boven de twintig een minimale voorsprong en bij 24-23 was het eerste kampioenspunt daar. Tot grote frustratie van alles en iedereen van RVV knokte Donar zich echter knap weer naast H1. En daarna nog een keer, want pas bij het derde set- en kampioenschapspunt zette Leander het beslissende blok en kon het feest losbarsten (27-25).

De derde en vierde set gingen 'om des keizers baard', maar Heren 1 was erop gebrand het in groten getale opgekomen publiek nog iets te laten zien en dat lukte bij vlagen best aardig. Met Ard als spelverdeler werden beide sets uiteindelijk zonder al te veel moeite gewonnen met 25-18 en 25-19.
Uiteraard volgden een stevige vreugdedans en de bijbehorende bloemen, waarna wethouder Wim van Duijn van sport na een korte speech de kampioenstrofee aan Ron overhandigde.

Daarna kon het feest echt beginnen… 😀

Heren 1 wil van de gelegenheid gebruik maken om iedereen die het team dit seizoen (en in het bijzonder afgelopen zaterdag) heeft gesteund, nogmaals te bedanken. We hopen in de Promotieklasse wekelijks op de mooie sfeer van afgelopen zaterdag.

Reactie niet mogelijk.