Heren 1 kansloos onderuit in Zoetermeer

Een complete offday. Dat is waarschijnlijk de beste uitdrukking die past bij de ruime nederlaag van Heren 1 tegen Zovoc H1 in Zoetermeer.

Er viel helemaal niets af te dingen op de overwinning van de thuisclub. Zovoc speelde gedegen, maakte weinig fouten en verdedigde uitstekend. Tel daarbij op dat de servicepass van RVV voor geen meter liep, de heren gemiddeld zeven of acht keer per set fout serveerden en veel te veel ballen ver buiten de lijnen sloegen en de verklaring voor de ruime cijfers in de eerste drie sets is gevonden.

RVV had het dus vooral erg moeilijk met zichzelf, de 'koppies' gingen halverwege de eerste set al een beetje hangen. Wat Bart ook probeerde, poeslief, aanmoedigend of een donderpreek, het heilige vuur wat een mindere middag zomaar zou kunnen compenseren, bleef uit. Hooguit was er af en toe een vonkje te zien. Het hoge tempo in de wedstrijd, normaal toch een wapen van de mannen, keerde zich finaal tegen het team. Steeds bleek daarbij één sterke serviceserie van Zovoc voldoende om het beslissende gat te slaan.

Na 25-17 en 25-18 in de eerste twee sets beten de heren zich in de derde set iets vaster in Zovoc. Maar ook nu waren de heren weinig vasthoudend, want boven de twintig was het verschil al weer vijf punten, vooral dankzij de eigen fouten (25-20).

Of het nu kwam doordat Zovoc wat gas terugnam of dat RVV eindelijk een beetje beter ging volleyballen, feit was dat heren 1 de laatste set vanaf het begin een kleine voorsprong te pakken hadden. De foutenlast was in de laatste set flink lager, waarna het team van Bart zowaar de laatste set nog won met 22-25. Een pleister op de wond, want daardoor liep Zovoc slechts twee punten uit in de stand. En met pas twee wedstrijden gespeeld is uiteraard alles nog mogelijk.

Komende zaterdag komt Aspasia H2 op bezoek in de Boorsmazaal. Deze ploeg deelt de tweede plaats momenteel met RVV. Het credo 'het kan alleen maar beter' gaat daarbij pas op als de heren anders voor de dag komen dan in Zoetermeer. Gebeurt dit niet, dan zou het opnieuw wel eens een vervelende middag kunnen worden. Dus kunnen de mannen wel wat support gebruiken om deze kater van zich af te spelen. Want de enige remedie is zaterdag knallen en winnen. Komt allen, de wedstrijd begint om 17.00 uur.

Reactie niet mogelijk.