Heren 1 laat weinig heel van Sovicos H3

Heren 1 is de competitie zaterdag uitstekend begonnen. Het derde team van het Haagse Sovicos had geen schijn van kans in de Boorsmazaal: 4-0 (25-15, 25-21, 25-7 en 25-17).

Met aanwinst Martin op de diagonaal en de half zieke Ron in de basis startte RVV de eerste set nog wat onwennig. Ard verving de afwezige Jeroen op de middenpositie en deed dat naar behoren, vooral in het achterveld was hij een enorme meerwaarde. Ken was uiteraard de andere middenman en Jelle en Gert startten als passer/loper.

Vooral in de beginfase werd door RVV onvoldoende servicedruk uitgeoefend, waardoor Sovicos bij kon blijven. Dat bijblijven duurde echter maar eventjes, want bij 7-7 drukte heren 1 het gaspedaal diep in en bleken ze op alle fronten twee maten te groot voor de Haagse opponent.

Eigenlijk was alleen de tweede set spannend, al hadden de heren dat vooral aan zichzelf te danken. Na de simpele winst in de eerste set (25-15), verdween een ruime voorsprong als sneeuw voor de zon, vooral door eigen fouten. Bart probeerde het tij te keren door Erik in te brengen voor Jelle en dat bleek te werken. RVV werd bij 20-20 weer wakker en gunde Sovicos daarna nog maar één puntje (25-21), mede dankzij de aanval achter de drie meter van Martin die precies het juiste moment begon te lopen. Ook mag de geniale omloopbal van Ken niet onbenoemd blijven, waarmee hij een Sovicos-speler bijna omver knalde.

De toeschouwers die na de tweede set een sanitaire stop maakten, misten het grootste deel van de derde set. Erik bekroonde zijn sterke invalbeurt met een lange serviceserie. Hij begon bij 5-4 en dwong twee time-outs af bij Sovicos. Pas bij 15-4 hadden de Hagenezen een antwoord, maar ook daarna had Sovicos helemaal niets in te brengen. Halverwege kwam Leander Gert vervangen en ook Leander had weinig moeite om gaatjes in de blokkering van Sovicos te vinden. Met de overtuigende cijfers 25-7 wonnen de heren de derde set en ook in de laatste set (met Jelle voor Erik) kwam de thuisclub geen moment in moeilijkheden. Een klein dipje zorgde kortstondig voor een verschil van drie punten, maar daarna was het gedaan met de Haagse poging om misschien nog een puntje over te houden aan de wedstrijd. RVV speelde niet eens fantastisch volleybal, maar blijkt er met Martin een aanwinst van formaat bij te hebben (maar dat wisten we natuurlijk al lang) en de heren brachten ook de vierde set simpel tot een goed einde (25-17).

Komende zaterdag zal de tegenstand naar verwachting een stuk groter zijn als RVV op bezoek gaat bij het gedegradeerde Zovoc H1, dat zaterdag in Gouda een puntje liet liggen bij VollinGo H2. De wedstrijd in de Zoetermeerse Noord-Westerhal begint om 19.00 uur.

Reactie niet mogelijk.